Acne 2014 herfst/wintercollectie

Creative director Jonny Johansson putte zijn inspiratie voor de herfst/wintercollectie van zijn merk Acne uit het strand, de zee en de beweging van het water. Resultaat een mix van praktische gestructureerde outfits met statische details; verstilde zandkleurige en oceaanblauwe prints.

Acne 2014

Acne laat perfect passende kleding achter zich met een enthousiast spel van proporties. Baggy broeken, lange, brede shorts in leer, wollen jassen, anoraks en ribtruien (gedrapeerd als strandlakens), in de ‘’ruimste’’ zin van het woord. Dit allemaal in een kleurpalet van blauw, mint, zand, rood en camel.

Gedrapeerd

Voor winter is er in de collectie van Acne gebruik gemaakt van veel verschillende structuren als leer, neopreen, vilt, wol en zijde om te draperen, omwikkelen, verpakken en andere speelse manieren van lichaamsomhulling. Het strandlakenidee of oversized is uitstekend en soms omhullend als een tweede huid.

Zand en water

Het mag duidelijk zijn dat Acne inderdaad het vloeiende, bewegelijke van zand en water heeft weten te vertalen naar een multivariabele collectie waarin de natuur op veel verschillende manieren is uitgedrukt.