Alexander Wang shockeert met nieuwe campagne!

De samenwerking met H&M is nog maar net achter de rug of designer Alexander Wang is weer volop in het nieuws. Dit keer gaat het niet om een collaboratie maar iets anders! De nieuwe denimcollectie van Alexander Wang hangt nog niet eens in de winkels maar de foto’s van de collectie doen al een hoop stof opwaaien. Op de campagnefoto’s, geschoten door topfotograaf Steven Klein, is een model in Wang jeans te zien. Niets bijzonder zou je denken, ware het niet dat het model verder poedelnaakt is en de jeans niet verder komt dan tot haar knieën!

Promiscuous girl

Op een andere foto lijkt het alsof het model, de Duitse Anna Ewers, zichzelf betast. ‘’I wanted an image that would provoke’’ aldus Wang, dat lijkt te lukken. De plaatjes maken zeker indruk. ‘’Once you see it, you can’t stop thinking about it.’’

Denim collectie 

Vanaf 8 december is de nieuwe jeanscollectie verkrijgbaar in Amerikaanse Alexander Wang winkels. Wij in Nederland moeten nog even wachten: de broeken zijn hier vanaf januari 2015 online te bestellen en zullen tussen de €180 en €240 gaan kosten. 

Lekker shockeren

Alexander Wang kan zich nu aansluiten in het rijtje designers dat controversiële campagnes gebruikt heeft: Dolce & Gabanna (een model dat zogenaamd verkracht werd) en Tom Ford (altijd veel naakt). Het make-up merk Sisley kwam in opspraak na een advertentie waarin het leek alsof modellen cocaïne aan het snuiven waren. 

Max Herlings