Alexander Wang

Alexander Wang is een Amerikaanse ontwerper die al op 19-jarige leeftijd zijn eigen label lanceerde. Tegenwoordig is hij de creative director voor het Spaanse modehuis Balenciaga.  Wang presenteerde zijn eerste collectie voor Balenciaga afgelopen februari op de Paris Fashion Week. Wang staat bekend om zijn eigenzinnige stijl waarbij simplistische details voorop staan. Simpele t-shirts, zwart en wit en streetwear zijn kenmerken die regelmatig terugkomen in zijn collecties.

New York

Wang debuteerde zijn eerste women’s ready-to-wear collectie in 2007 in New York. Zijn creaties kregen in 2008 al een award van Vogue en in 2009 de Swiss Textiles Award. Wang produceert nu een volledige vrouwen- en mannenlijn, de T line, alsook schoenen en accessoires. Wang wordt door zijn snelle opkomst gezien als een van de grootste sensaties tot nu toe op modegebied van deze eeuw.

Wangwide

Alexander Wang opende in februari 2011 zijn eerste flagshipstore in New York en later dat jaar in Beijing. Wang heeft nu 15 zaken wereldwijd en zijn eigen e-commerce site waar men vanuit 50 landen artikelen kan bestellen. Ready-to-wear collecties, T by Alexander Wang, schoenen, tassen, kleine leren accessoires en de Objects collectie.

Urban chic

Wang staat bekend voor zijn urban designs, veel gebruik makend van donkere kleuren al ontbreken felle kleuren niet in zijn collecties. Model Kristen McMenamy showde zijn eerste collectie voor Balenciaga in Parijs dit jaar.