Asos kleding vernietigd door vermoedelijke brandstichting

Wie kent online fashion retailer Asos eigenlijk niet? De laatste trends en musthaves vind je als echte fashionjunk natuurlijk hier, maar vanaf gisteren was het niet meer mogelijk iets te bestellen bij de Britse retailer.

Online shocking

Als je gisteren probeerde in te loggen op ASOS zag je een bericht dat de shopping site tijdelijk was afgesloten voor alle bestellingen wegens een vermoedelijke brandstichting. De brand brak uit in het enige magazijn van de retailer in Barnsley, South Yorkshire. Volgens de politie is de brand -die uitbrak op vrijdagavond- opzettelijk aangestoken.

10 miljoen

Gemeld werd dat ongeveer 500 werknemers werden gedwongen om het magazijn te verlaten. De South Yorkshire brandweer zei dat tien brandweerwagens en 60 brandweerlieden nodig waren voor de brand in het 60.000 m2 magazijn van Asos. Dit komt overeen met de grootte van zes voetbalvelden. Ten tijde van de brand waren er ongeveer 10 miljoen kledingpakketten in het magazijn aanwezig. Of alles is beschadigd is nog niet bekend. Wel heeft de woordvoerder bekend gemaakt dat klanten óf hun geld terugkrijgen of dat de bestelling alsnog zo snel mogelijk wordt verstuurd.

Niemand gewond

Niemand raakte gewond zoals te lezen is in het bericht op ASOS: ‘’Gelukkig is niemand gewond geraakt en verwachten we dat alles voor u weer normaal is de volgende dag’’, aldus een woordvoerder van Asos. Momenteel kun je weer online shoppen.