Chanel couture lente 2015: Kleurrijk

Iedere mode liefhebber weet dat de shows van Chanel bekend staan om de dramatische en theatrale decors. Ook deze show was daar geen uitzondering op:  levensgrote bloemen, Karls toyboy Baptiste die de planten water gaf en bijna tachtig verschillende looks. Volgens mister Lagerfeld veranderde de catwalk tijdens de show in het laatste stukje paradijs op aarde.

Kleurenexplosie

Chanel staat niet bekend als het modehuis met het meest uitgesproken kleurenpalet. Toch werden er tijdens de show een aantal looks gedragen die qua kleur erg heftig waren voor Chanel. De klassieke Chanel mantelpakjes werden in een nieuw jasje gestoken en in felle kleuren als blauw, geel en oranje gedragen. De grote hoeden met chiffon en de handschoentjes maakten het plaatje af. Extra handig: de platte laarsjes waar de modellen op liepen.

Black & white

Natuurlijk kan de klassieke combinatie zwart en wit niet ontbreken in de collectie van Chanel. Naast het standaard mantelpakje dat zichzelf steeds weer blijft vernieuwen kwam de combinatie tussen zwarte rok en witte blouse ook regelmatig voorbij. Zowel strak als uitlopend en laag uitgesneden als hooggesloten. Het kan allemaal! En kijk even hoe mooi die kleine hoedjes met voile zijn.

Pretty in pink

Lief en meisjesachtig en dus perfect voor de soms truttige Chanel mantelpakjes. Thanks to the rafelige onderkanten van de rokjes en de croptops krijgt het toch een wat stoerdere kant. Toch zal je er vooral lief uitzien in deze couturelooks. Ook de bloemenprint was klassiek maar het voelde als iets dat we nooit eerder zagen. Ook hier weer complimenten voor de mutsen met voile: stoer, grappig en fashion!

Bloeiende bloemen

Bloemen waren toch wel het terugkerende thema in deze collectie. Simpele items als lange rokken, tops en een rechte jas werden uitbundig gemaakt door de toevoeging van grote hoeveelheden kunstbloemen. Ook op enkele hoofddeksels was een toren van bloemen te zien. Niet heel draagbaar maar mooi is het wel!

Belle van het bal

Op zoek naar een feestelijke jurk voor een gala? Mag het geld rollen? Kies dan een look uit de Chanel collectie! Deze jurken zijn allemaal bijzonder feestelijk en chique. Ga voor klassiek en kies een jurk in lichtroze of lavendelkleurige pasteltinten of ga voor stoerder en kies dit zwart en witte ensemble. Wel een beetje jammer van die zwarte, lompe laarzen.

Tekst Max Herlings

Foto: Pexels