Valentino lente 2015: Moskou en Middeleeuwen

Wauw, de Valentino couture show is er een waar nog lang over zal worden nagepraat. Niet alleen omdat de kleding zo ontzettend mooi was maar ook omdat het voor de begrippen van het Italiaanse modehuis erg ingetogen was. Verschillende erg verrassende looks wisselde elkaar af maar het geheel was smaakloos en tijdloos.

Print prinsessen

Als Russische adellijke dames liepen de modellen over de catwalk. De prints waren behoorlijk druk maar het geheel was smaakloos en verre van over de top. Dankzij de basis die bestond uit wit, camel en crèmekleurige jurken, jassen en blouses was het erg draagbaar. Check ook even hoe tof de versierde laarsjes zijn! Sieraden ontbraken tijdens deze looks. Maar geef toe, de outfits zijn al zo mooi. Die hebben geen extra accessoires nodig!

Rode rakkers

Rood was ook een terugkerend thema in de collectie van Valentino. Lange jurken van chiffon werden afgemaakt met bodywarmers die er ook weer erg Russisch uitzagen. De kraaltjes en de bontvoering waren werkelijk prachtig en erg gedetailleerd. De andere jurken waarvan sommige simpel waren en andere druk en bedrukt, werden afgemaakt met grote, dieprode capes. Werkelijk prachtig en chique. Dit is couture zoals het bedoeld is.

In het leger

Je kunt wel zien dat de hoofddesigners van Valentino ook naar het leger hebben gekeken. Welk leger is onbekend maar het moet wel een erg stijlvol leger zijn! Kijk de perfecte samenhang tussen de prints en de gelaagde kleding. Zelfs een effen en simpele jurk krijgt nog diepgang door de voeringen en de stiksels. De hoge kragen zijn ook erg goed gelukt. Een beetje truttig maar dankzij de gedurfde prints en kleurencombi’s toch verre van braaf!

Doorzichtig

Van Moskou en een stijlvolle oorlog gaan we door naar de Middeleeuwen. Nou Middeleeuwen, erg gedurfde en pikante jurken die geïnspireerd zijn op 14eeeuwse klederdracht uit Engeland. De combinatie see through chiffon en een bontvest klinkt bijzonder maar het werkt verrassend goed. Ook de rokken en het topje op de derde foto zijn een bijzondere combinatie die verrassend goed uitpakt. De middelste foto is couture ten top. Werkelijk prachtig en erg exclusief. Ook een compliment voor de schoenen: erg verrassend!

Statement jurken

Naarmate de show vorderde kwamen alle eerder genoemde stijlen bij elkaar in enkele zeer bijzondere statement jurken. Transparant, chiffon, bloemenprints en het kleurenpallet, alles paste bij elkaar. De middelste jurk lijkt dankzij de kleuren en prints uit de toon te vallen. Toch blijft het een bijzonder smaakvol geheel. Wat ook opvalt aan deze jurken is de enorme goede afwerking. Je kunt zien dat Valentino zichzelf heeft overtroffen.

Couture creaties

Hoewel de hele show bestond uit couture waren er drie looks die tegen het einde van de show voorbij kwamen waar de monden bij open vielen. Alle drie heel erg anders maar toch een bij elkaar passend plaatje dat doet denken aan Russische prinsessen tijdens de gouden eeuw. Glitterstrepen op doorschijnend materiaal ordinair? Nee bij Valentino niet! Ook de prints blijven verrassen, we hebben alles voorbij zien komen maar het blijft vernieuwend. Grote complimenten voor Piarpaolo Picciolo en Maria Grazia Chiuri voor een show die ons nog lang zal heugen.

Tekst Max Herlings

Foto: Unsplash.com