Chanel Haute Couture lente zomer 2014

Karl Lagerfeld installeerde een ultra moderne reflecterende set in het monolithische interieur van het Parijse Grand Palais voor de Chanel haute couture-show lente zomer 2014. De Couture Week is van start gegaan in Parijs en dat betekent fashion, creativiteit en vakmanschap ten top!

Het Chanel pakje 2014

Het klassieke Chanel pakje werd dit seizoen ondergedompeld in romantiek. Het iconische pakje komt dit seizoen in delicate kleuren als wit, gebroken wit, roze en violet. We zien cropped tops met voorgevormde mouwen gepaard met een scherp gesneden A-lijn rok. Cara Delevingne sloot de show af in een prachtige bruidsjurk compleet met verentooi en bruidsjonker.

Sporty chic

Chanel’s show was er natuurlijk eentje waar naar werd uitgekeken. Het was een dynamisch gebeuren op de catwalk van het Parijse modehuis. Onder andere gedecoreerde bouclé sneakers, gave heuptasjes en elleboog- en kniebeschermers bezaaid met kristallen zijn onderdeel van het voorjaar van 2014. En hoe sportief deze items ook zijn, ze zullen nooit de sportschool halen. Want zweten in een paar Chanels? Zonde niet?

Vakmanschap

De kleding uit de couture show waren zoals verwacht van Chanel altijd even spectaculair. Chanel heeft de grootste ateliers in Parijs en heeft over de afgelopen 10 jaar veel gerespecteerde specialisten weten te verzamelen die stuk voor stuk experts zijn in een bepaald vakgebied. Van borduren tot naaien en veren, bij Chanel draait het om perfectie!