Chanel sleept What About Yves voor de rechter

Copycat alert! Chanel sleept het Amerikaanse modelabel What About Yves voor de rechter, omdat het laatstgenoemde merk het beroemde Chanel logo gebruikt in een van hun ontwerpen.

Chanel 

Volgens Vogue UK is het Chanel logo op een T-shirt te zien in combinatie met het logo van de film Ghostbusters. Het modelabel, dat opgericht is door Jeanine Heller, staat bekend om de kledingstukken met de tekst ‘Aint Laurent Without Yves’. Als Chanel de rechtszaak wint, dan kan dat grote problemen opleveren voor het Amerikaanse merk, aangezien What About Yves ook de logo’s van Louis Vuitton, Hermès en Dior in hun kleding gebruikt.

CC logo 

Chanel ziet het t-shirt niet als een parodie: bij het zien van het dubbele C logo op de ontwerpen zouden veel mensen denken dat het om een echt product van Chanel gaat. Het modehuis vindt dat What About Yves het logo direct van Chanel heeft gestolen, zonder het aan te passen.

Colette en Saint Laurent 

Toen warenhuis Colette de Aint Laurent items begon te verkopen in Parijs, werd What About Yves pas echt bekend onder het grote publiek. Niet iedereen was enthousiast over de populariteit van het merk: de hoofdontwerper van Saint Laurent, Hedi Slimane liet zijn collectie zelfs weghalen uit de boetiek!

Geschreven door Aminanta Minte