Chinese sale shoppers spenderen miljoenen op Boxing Day

Het is tweede Kerstdag, maar in Engeland noemen ze deze dag Boxing Day. Voor de echte Fashionjunks betekent dat Sale, uitverkoop, kortingen en shop till you drop! Maar wie denkt dat het de Britten zelf zijn, heeft het mooi mis! De Chinezen spannen de kroon als het op shoppen aankomt tijdens de jaarlijkse Boxing Day!

Rij(k)

Duizenden shoppers verzamelen zich buiten in een ellenlange wachtrij voordat de winkels in de UK opengaan. De wachtrij is sinds gisteravond om 23.30 bij Selfridges al begonnen waar duizenden internationale shoppers wanhopig wachten totdat ze allerlei luxe goederen kunnen scoren tegen een laag prijsje. Dit was meer dan 9 uur voordat de echte uitverkoop zou losbarsten de volgende ochtend. Nadat de winkels opengingen vormden er eindeloos lange rijen voor winkels als Gucci, Prada en Mulberry in de hoop een geweldige designer tas te scoren tegen een flinke korting.

Chinese please!

Met name Chinese klanten zijn volop aanwezig tijdens Boxing Day en ook bij warenhuis Selfridges spanden zij de kroon. Tassen, schoenen you name it en deze vlogen over de toonbank als warme broodjes. Chinezen worden beschouwd als de biggest spenders met een gemiddelde uitgave van 1700 euro per transactie!

Boxing Day

Boxing Day is één van de hoogtepunten in de UK. Van heinde en verre komen shopaholics om hun slag te slaan tijdens Boxing Day. Maar naast shoppen wordt er een heel spektakel gemaakt van deze mega Sale. Zo kon je bij warenhuis Harrods genieten van verschillende circus acts en deelden obers lekkere hapjes uit. In totaal wordt er dit jaar een opbrengst verwacht van ruim 3 miljard euro. Crisis? Wat is dat?

Foto: Pixabay