De waist trainer is razend populair!

Kerst is voorbij en de goede voornemens zijn uitgesproken.  We nemen deze maand definitief afscheid van de oliebollen en appelbeignets en schrijven ons met tegenzin in voor een proefabonnementje bij Basic Fit. Maar alvast een handje worden geholpen door afslankmiddelen kan zeker geen kwaad. En een smalle taille… tja, daar zegt geen enkele vrouw nee tegen. Al gehoord van de waist trainer? 

Kim K

Als je aan Kim Kardashian denkt, denk je waarschijnlijk aan haar zandloper figuurtje. En die is niet ontstaan door één van deze rare diëten. Integendeel, dit keer geen zwaar fitness regime van een celebrity personal trainer, Atkins of een vloeibaar/pillen dieet. We zullen je een geheimpje vertellen: die slanke taille is niet helemaal au naturel. Kim K. heeft haar tiny waist te danken aan dit korset.

De waist trainer is razend populair! Alles over de waist trainer voor een smalle taille als Kim Kardashian en andere celebs. Deze korsetten stelen de show.

Instagram Kim Kardashian

Wat is een waist trainer?

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen. De waist trainer is hot en hoe! In de VS een ware hit, want iedereen wilt een zandloper figuurtje als Kim K. Een smalle taille is al jaren het schoonheidssymbool voor de vrouw en dit jaar is dat niet anders. De waist trainer is razend populair, maar wat is het eigenlijk? De waist trainer is een korset die ervoor zorgt dat je een zandloperfiguur krijgt. Door de constante druk op je taille wordt deze als het ware getraind met als gevolg vermindering van overtollig vet. Je draagt het korset in principe 6 weken, maar dat is bij elk merk verschillend. Wanneer je er een aanschaft, lees dan wel goed de ‘gebruiksaanwijzing’; je ‘core’ moet namelijk sterk genoeg zijn om het korset aan te kunnen.  

Pijnlijk

Critici en artsen claimen namelijk dat het veelvuldig dragen van een waist trainer misvormingen kunnen veroorzaken. In detail(le) kan dit betekenen dat je longen kunnen krimpen en dat het vet wordt verplaatst naar andere delen van je lichaam. Niet echt wat je wilt bereiken of course. Natuurlijk is de waist trainer pijnlijk, geef toe, het ziet er toch niet comfortabel uit? Plus, je lijf wordt in een heel andere houding geduwd – dat kan nooit heel fijn voelen. Je kunt het korset dragen onder je normale kleding en zelfs naar de sportschool, wat ook niet echt fijn klinkt, maar goed. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, toch?

De waist trainer is razend populair! Alles over de waist trainer voor een smalle taille als Kim Kardashian en andere celebs. Deze korsetten stelen de show.

Instagram: Amber Rose / Nicole

Hype of eendagsvlieg?

In de VS is het een echte hype: Kim is niet als enige fan van de waist trainer, ook zus Khloe is fan naast Snooki en Amber Rose. In Nederland begint de waist trainer massaal terrein te winnen. But maybe zorgt dit artikel ook voor de nodige paniekaanvallen: oh god no! Ons lijkt het niet heel erg gezond om je lichaam zo te ‘kwellen’. Wat vind jij ervan? We zijn erg benieuwd naar jouw mening over deze crazy ‘workout’. 

Hoofdfoto: Flickr