Moschino herfst 2015 herenmode

‘’Ik overdrijf altijd’’ zei Jeremy Scott, hoofddesigner bij Moschino, tijdens een interview. En ja, dat kwam ook weer naar voren tijdens de over de top shop waar de mannenlijn voor de winter werd gepresenteerd. Als carnavaleske, decadente wintersporters liepen de modellen over de catwalk. Wat een show en wat een hysterie!

Kleurrijke types

De modellen liepen als gladiatoren door een besneeuwd bos en de outfits sloten daar perfect op aan. Check die mozaïekprint inclusief verschillende stoffen (katoen, leer en joggingstof) en het overdadige gebruik aan de naam Moschino. Opvallen is leuk dus doe je het ook meteen goed. Ondanks de blote torso’s, blijft het natuurlijk een wintersport. Let daarom vooral op de hysterische laarzen. Warm zijn ze zeker maar misschien een beetje too much voor de meeste mannen!

Denim deluxe

Wie zegt dat een outfit geheel gemaakt uit denim een beetje fout is? Deze denim looks sluiten perfect aan op de vrouwelijke voorjaarscollectie van Moschino. Zij als Barbie, hij als een winterse Ken. De jaren 80 en 90 herleven een beetje dankzij de gebleekte denim, de bomberjacks en vooral het heuptasje. Alles afgemaakt met enorm veel bont en bling bling. Je moet nou eenmaal stralen in de koude maanden, dus doe het dan meteen goed.

Sneeuwsafari

Dierenprints voor vrouwen? Ben je mal! Jeremy Scott is niet vies van 101 dalmatiërs en van een hysterische zebraprint dus ziet hij de moderne modemannen er graag bij lopen in dat vachtje. Blote benen op de piste lijken ons een beetje aan de koude kant maar gelukkig zijn er ook hier weer heerlijke warme laarzen te bekennen. Ook complimenten voor de hoofddeksels: de bontmuts en de Moschino ijsmuts zijn absoluut top.

Hup Holland hup

Is Jeremy Scott geïnspireerd geraakt door onze nationale kleur? Oranje speelde ook een kleine rol tijdens zijn fall 2015 mannenlijn en het is best even wennen. De kleur staat sowieso maar weinig mensen mar als je dan ook nog eens compleet in fluorescerend oranje de straat opgaat, is het wel erg heftig. wel moet gezegd worden dat de laarzen allemaal goed gelukt zijn. Stevige stappers voor in de koude maanden? Yes please.

Flower power

Ja, we weten nu dat hippies en bloemen hip worden dit jaar. Maar dat ook mannen er aan moeten geloven? Bijzonder! De looks hebben een erg hoog plasticgehalte en zijn ook erg excentriek. Hate it or love it maar Jeremy Scott heeft wel laten zien dat een man wat anders aan kan dan de eeuwige jeans en trui. Vrouwelijke accessoires in de vorm van roze handschoenen en een tas met bloemen? Joh, kan allemaal! De schoenen zijn wel prachtig. De felgekleurde buckle boots zijn namens ons een echte musthave voor dit jaar.

Grungy gorgeous

De jaren 90 kwamen ook nog voorbij. De grunge looks van toen hebben Jeremy Scott geïnspireerd tot het maken van deze looks. De tartan print kan nog helemaal en een broek in die print is een absolute eyecatcher. Dankzij de gespierde torso’s en de breedgeschouderde jas is het nog redelijk mannelijk gebleven. De bontmutsen zijn ook prachtig. Alsof we 20 jaar terug in de tijd gaan en Kurt Cobain ons toezingt. Lovely!

Sparkling en stoer

Als klapper op de vuurpijl kwamen er ook looks in het goud en zilver voorbij. Enorm over de top, lekker glamour en absoluut niet voor iedereen weggelegd. Mooi zijn ze wel. De combinatie tussen simpele, donkere stof en de sequins en glitter is prachtig, die jassen tillen elke outfit op tot grote hoogtes en met die broek ben je de prins van de après-ski. Al helemaal als je dat kroontje ook nog opzet!

Tekst Max Herlings

Foto: Pexels