Dé winnaars van de British Fashion Awards

Londen stond gisteren weer op zijn kop. Het was weer tijd om de British Fashion Awards uit te reiken. Naast een rode loper bezet met kilo’s diamanten en een receptie in het London Coliseum waren er vooral veel celebrities.

Victoria Beckham

Victoria Beckham, gekleed in zwart witte creatie van haar eigen label, ging ervandoor met de prijs voor het beste merk van het jaar 2014. Tijdens haar speech maakte ze nog even een knipoog naar haar Spice Girls tijd: ‘’I’ve come a long way since that Spice Girls dressing room.’’ De prijs voor beste designer van het jaar ging naar Erdem. Deze Brits/Turkse designer kleedt onder andere prinses Kate en Sarah Jessica Parker in zijn kenmerkende bloemenprints.

Cara Delevingne

De prijs voor het model van het jaar ging natuurlijk naar Cara Delevingne. Niet echt verrassend maar het kan haast niet anders met campagnes voor H&M, Chanel, YSL en Burberry. Emma Watson,  in oversized Dior blazer en witte jurk van Misha Nonoo, won de British Style Award. De Engelse Anya Hindmarch, designer van accessoires, won de award voor het beste accessoiresmerk . Sarah Burton, die Alexander McQueen na zijn dood opvolgde, mocht de award voor beste rode loper designer in ontvangst nemen.

John Galliano

De meest verrassende wending van de avond was de terugkeer van John Galliano na zijn antisemitische tirade en opsluiting in een afkickkliniek. Dat Galliano terug is, was te merken. Hij overhandigde Anna Wintour een award voor haar gehele werk. Wintour droeg een jurk van Maison Martin Margiela, het modehuis waar Galliano werkt als creative director.

Oude doos

Naast de serieuze awardshow waren er vooral veel Britse celebs op het evenement afgekomen: oud topmodel Twiggy, Harry Styles, Naomi Campbell, Alexa Chung en Lily Allen. De British Fashion Awards worden sinds 1989 uitgereikt aan personen die veel hebben bereikt in de modewereld.

Tekst Max Herlings

Foto: Flickr