Dit zijn dé kleuren voor de zomer van 2020

zomerkleding vrouw

De eerste zonnige dagen liggen inmiddels alweer achter ons en we hopen natuurlijk massaal dat er nog velen volgen. Net als jou zijn veel andere Nederlanders ook dol op de zomer. Logisch, want in dit seizoen is het doorgaans lekker weer. Dit betekent dat je luchtige kleding kunt dragen. Zo lopen veel Nederlandse vrouwen in de zomermaanden in korte jurkjes of dragen zij een rok of luchtige broek. Dat zit natuurlijk een stuk fijner dan een strakke spijkerbroek. Ben je nog op zoek naar nieuwe kleding voor de aankomende zomer? Dan wil je natuurlijk wel kleding in zomerse kleuren. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hier namelijk de populairste kleuren van aankomende zomer op een rijtje!

Felle kleuren

De zomer is een zonnige periode. Veel kledingstukken die in dit seizoen gedragen worden hebben dan ook een felle, opvallende kleur. Zo behoort scarlet red aankomende zomer tot de meest gewilde kleuren. Deze kleur rood bevat een klein vleugje oranje. Naast deze rode kleur ontbreekt ook geel aankomende zomer niet in het straatbeeld. Saffron is namelijk ook één van de kleuren die aankomende zomer tot de trends behoort. Deze kleur is vernoemd naar de stampers van de krokussen, wat betekent dat het een lekker fel kleurtje is. Tot slot hebben we nog koraalroze, ook wel coral pink genoemd. Deze kleur gaat aankomende zomer ook hoge ogen gooien. Het is niet alleen een opvallende kleur, maar ook een warme kleur. Bijkomend voordeel is dat je de kleur coral blue met talloze andere kleuren kunt combineren. Je hoeft hier dus niet jouw volledige kledingkast op af te stemmen.

Niet alleen felle kleuren maken de dienst uit

Veel Nederlanders associëren de zomer met felle kleuren. We zien in de zomers inderdaad vaak felgekleurde kleding terug in het straatbeeld. Het zijn echter niet alleen maar de felle kleuren die aankomende zomer de klok slaan. Nee, want ook de donkere kleuren zullen in de zomer veel zichtbaar zijn in ons land. De kleur chive is hier een goed voorbeeld van. Deze donkergroene kleur was afgelopen najaar en winter ook al populair, maar blijft dat aankomende zomer ook. Chive is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt bij de zomer, maar de kleur kleurt uitstekend bij lichte kleuren, zoals lichtgeel of lichtblauw.

Naast chive behoort de kleur classic blue aankomende zomer ook tot de trends. Blauw is voor veel mensen vaak een harde kleur, maar hier valt het reuze mee. Classic blue is namelijk niet bijzonder donker van kleur. Grote voordeel van classic blue is dat je het zeer goed kunt combineren met felle kleuren die deze zomer tot de trends behoren. Kleding met de kleur classic blue sluit dus uitstekend aan bij de andere zomerse kleding die jij in je kast hebt liggen. De kleur matcht overigens ook uitstekend met wit.

Haal de zomerse kleuren ook in huis

Ben je helemaal fan van zomerse kleuren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zomerse kleuren bezorgen veel mensen namelijk een vrolijk gevoel. Wil je de vrolijkheid niet alleen zelf uitstralen, maar ook in huis halen? Dat behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Je kunt de muren in huis namelijk ook van een zomers kleurtje voorzien. Kies in dat geval voor één kleur, het wordt namelijk wel heel erg druk in huis wanneer je alle muren in deze kleur schildert. Vind je een muur verven toch iets te veel van het goede? Schilder dan een houten meubel over. Met Sigma S2U Nova Primer wordt dit een fluitje van een cent. Voordat je deze watergedragen acryl grondverf op het hout aanbrengt, moet je het object wel eerst goed ontvetten en schuren. Dit kost even tijd, maar het resultaat wordt hierdoor prachtig!