De schoenentrends van 2020 voor dames

schoenen zomer

De zomer is weer begonnen, en daar horen naast de zon en hoge temperaturen ook nieuwe modetrends bij. Trends die weer terug van weggeweest zijn, maar ook totaal nieuwe trends. Wij hebben alle schoenentrends voor komend seizoen voor je op een rij gezet.

Western schoenen

Terug van weggeweest zijn de city western meisjes schoenen. Lange tijd populair geweest, en ook nu krijgen we er geen genoeg van. Vorige winter was het de hoge variant, deze zomer de enkellaars in subtiele tinten. Zowel basic als flagrant met veel details. Perfect onder een lange rok of jurk, met blote benen natuurlijk!

Duurzame schoenen

Duurzaamheid is hip, zo ook schoenen gemaakt van duurzame materialen. Iedereen is zich meer bewust van de keuzes die we maken en wat voor effect die hebben op het milieu. Zo ook de keuzes die we maken omtrent het kopen van kleding en schoenen. Gelukkig kunnen we in de mode verantwoorde keuzes maken, want er worden steeds meer schoenen geproduceerd van duurzaam of zelfs vegan materiaal. En ze zien er nog eens hartstikke tof uit ook!

Robuuste zolen

Denk je dat schoenen met elk seizoen robuuster worden? Dan is dat niet eens zo’n heel gekke gedachte. Een tijd terug zagen we platformzolen en dad sneakers, deze zomer worden de zolen nog grover. En niet alleen sneakers, ook sandalen en laarzen moeten eraan geloven. De schoenen vallen lekker op en kunnen je outfit helemaal compleet maken. Ideaal voor onder een simpele outfit, maar ook stoer onder een rok of jurk!

Natuurlijke schoenen

Naast schoenen gemaakt van duurzaam materiaal, gaan we deze zomer ook schoenen terugzien gemaakt van natuurlijk materiaal. Denk dan aan bijvoorbeeld touw, riet, kurk of hout. Verwerkt in de schoen als klein detail, of juist in de hele zool of schoen. Wat we vooral veel terugzien deze zomer zijn sandalen of veterschoenen met vlechtwerk van riet. Leuk te combineren met zowel een broek als rok of jurk, voor een heel natuurlijke en zomerse look!