Ebola T-shirts: bizar!

Wie het woord ebola intikt op etsy.com komt gek genoeg zo’n honderd artikelen tegen die gelinkt zijn aan de ziekte. T-shirts, oorbellen en zelfs tassen worden verkocht onder het motto van ‘besmettelijke mode.’ Grappig, of heel erg fout? 

Enge ziekte

Volgens de Hufftington Post zei ‘Stuff of the Dead’, een verkoper op Etsy, dat het woordje ebola ‘echt iets van het moment was’. “Ebola is een enge ziekte: afkomstig van apen zorgt de ziekte ervoor dat je bloedt uit je ogen. Alleen een zombie Apocalyps is nog enger dan de ziekte” voegde de ebola tas verkoper eraan toe. Tot nu toe heeft Stuff of the Dead nog geen tassen verkocht. Niet zo gek natuurlijk…

Etsy

Ebola T-shirt

Op zoek naar een ebola tee? Daar zijn er genoeg van in de omloop. Van een ‘Got ebola?’ t-shirt tot aan een ‘I went to Nigeria, and all I got was this lousy t-shirt and ebola’ shirt. Duur is het in ieder geval allemaal niet.

Ebola T-shirts: bizar! Alles over deze bizarre ebola items: sweaters en T-shirts met teksten als ebola. Do of don't? Wat vind jij ervan? Zo bizar.

Etsy

Curse you ebola

Positiever zijn de shirts met de ‘Curse you ebola’ opdruk. Volgens James Granado, verkoper van deze shirts, is het belangrijk ‘om zoveel moge informatie te verspreiden over de ziekte, zodat er meer levens worden gered’. Wij vragen ons af of dat de achterliggende gedachte is van deze stunt.

Of deze ebola shirts en tassen echt zullen aanslaan? Wij weten wel zeker van niet en vinden dit echt te ver gaan. Het lijkt er eerder op dat er de spot wordt gedreven met de ziekte. Niet cool! Want wat wordt het volgende: shirts met ziektes als kanker en HIV?

Geschreven door Aminanta Minte