Een korte geschiedenis van het bomberjack

De kans is best groot dat je er wel eens van hebt gehoord: het bomberjack. Neem maar eens een kijkje in een webshop of een fysieke winkel. Binnen de kortste keren kom je er een tegen. Wat is een bomberjack precies? In dit artikel vind je het antwoord, samen met een klein lesje geschiedenis!

Een korte geschiedenis van het bomberjack

Eerst een korte geschiedenis van het bomberjack. Het bestaat al sinds het midden van de 19e eeuw, toen hij werd gebruikt om de mannen te beschrijven die werden gestationeerd in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Ze werden “jack” genoemd omdat ze geen andere rang of aanduiding hadden dan soldaat in de loopgraven te zijn. De naam was afgeleid van de jackboots die de soldaten droegen, die ontworpen waren om in de loopgraven te lopen en te vechten. Bomberjacks droegen hun laarzen aan hun voeten en hadden een riem om hun middel, waarin ze hun geweer, bajonet, munitie en nog veel meer bij zich droegen.

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de term bomberjack gebruikt om die soldaten aan te duiden die achter de vijandelijke linies werden gestationeerd. Deze mannen werden vaak gebruikt als verkenners en spionnen, en als sluipschutters. Ze droegen niet alleen een geweer, maar ook een pistool, granaten en andere kleine wapens.

Vietnamoorlog

Bomberjacks werden ook gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog. Deze keer verwees de term naar een man die in de jungle gestationeerd was. Hij zou een rugzak hebben, evenals een geweer en andere voorraden.

Bomberjack anno 2022

Tegenwoordig zie je bomberjacks vaak in films of televisieprogramma’s. Het ziet er namelijk hartstikke stoer uit! Bovendien vind je dit kledingstuk in allerlei winkels. Draag het en laat zien hoe stoer je bent.