New Yorkse Modeweek in 2021 ingekort tot drie dagen

Op dit moment worstelt de wereld met de gevolgen van de Covid-19 pandemie. De modewereld heeft te maken met een belangrijke vraag: hoe worden de modeweken, bijvoorbeeld in Milaan, Parijs en New York georganiseerd? Voor de wereldberoemde New York Fashion Week is er een antwoord. Die zal in 2021 worden ingekort tot drie dagen.

Drie dagen

De Raad van Modeontwerpers van Amerika (CFDA) heeft aangekondigd dat de New York Fashion Week in 2021 een ander schema krijgt. Het zal namelijk worden ingekort tot drie dagen. Het plan is om de modeweek plaats te laten vinden van 14 tot 16 september, met de optie om uit te breiden als er veel vraag is.

Presentaties met publiek

Naar verwachting zullen de presentaties van de nieuwe modelijnen live plaatsvinden, met publiek. Dat is goed nieuws, aangezien de shows er veel dynamischer van worden. Hetzelfde aantal shows past in drie dagen omdat er geen reistijd nodig is tussen de verschillende shows. Mark Beckham, vice-president van marketing en evenementen voor de CDFA, stelt dat het driedaagse schema alleen voor het komende seizoen geldt. Het is niet duidelijk hoe lang de toekomstige shows van de New York Fashion Week gaan duren.

Overslaan

Beckham vertelde ook dat sommige ontwerpers wellicht dit modeseizoen overslaan omdat ze in financiële nood verkeren, veroorzaakt door Cora. Michael Kors en Marc Jacobs, behoorlijk grote namen tijdens de New York Fashion Week, hebben al aangegeven dat ze in september niet meedoen. Kors is van plan om in oktober een evenement te organiseren die zijn lentecollectie van 2021 promoot.

Hulp van de CDFA

De CFDA wil modemerken graag helpen. Ze mogen er daarom ook voor kiezen om deel te nemen aan de modeweek met digitale middelen. Alle deelnemende merken mogen hun evenementen of shows gratis op de officiële kalender van het CDFA zetten, of ze nu wel of niet lid zijn van deze organisatie.