Zomer 2015: alle heren trends op een rijtje!

Niet alleen de damesmode voor het nieuwe jaar is geshowd. De designers gaven massaal hun visie op de mannenmode voor de lente/zomer 2015. Hieronder delen wij de nieuwste catwalk looks voor de stijlvolle man. Nog even geduld dames, wie weet loopt je vriend er over een paar maandjes zo wel bij!

Blauw

Dé mannenkleur bij uitstek. De groten der aarde (Louis Vuitton, Marc Jacobs en Fendi) zien hun mannelijke modellen het liefst in een blauwe outfit. Waar bij Louis Vuitton gekozen werd voor een klassiek pak dat niet zou misstaan op een stijlvolle Dandy, gingen ze bij Fendi voor een tourist-inspired 80’s look inclusief sandalen, hoge broeken en nektasje! Bijzonder hoor. Voor de doe-het-zelvers onder ons: combineer verschillende blauwtinten voor een verrassend en stijlvol geheel.

Lichte kleuren

Onder andere Burberry, Versace en Bottega Veneta stuurden hun eyecandy de catwalk op in hele lichte outfits. Van witte maatpakken die afgemaakt werden met hippe rugzak, hoed en sneakers bij Burberry tot elegante maar laaguitgesneden, camelkleurige jumpsuits voor mannen bij Versace. Misschien even wennen om de man in een jumpsuit te zien, maar stijlvol is het zeker.

Pyjama party

Luxe zijden stoffen en losvallende silhouetten, enkele designers lieten zich overduidelijk inspireren door huispakken en pyjama’s. Mooi? Ja. Raar? Absoluut! Maar wie denkt dat het huispakken zijn met een Roy Donders gehalte heeft het mis. Diepgrijs, donkerrood, camelkleuren en prints vol met dieren, bloemen, mensen en etenswaren sierden de catwalk bij Valentino. Ook bij Hermès zat de show vol comfortabele pakken van wijdvallend zijden. Voorzien van colberts, sneakers en tassen leek het alsof de modellen op weg waren naar het meest chique slaapfeestje dat je maar kunt bedenken.

Geel

Geel is toch een beetje de kleur die niemand heel mooi vindt en die ook weinigen staat. Toch zien designers waaronder Dior, Maison Martin Margiela, Jonathan Saunders mannen het liefst in de zonnige kleur. We zagen onder andere gele broeken in combinatie met een over the top gestreepte jas en chique donkere pakken die in schril contrast stonden bij de knalgele jassen die de modellen bij Margiela droegen. Niet voor iedereen weggelegd en ook zeker geen trend om mee te overdrijven

Denim deluxe

Iets zegt ons dat deze trend absoluut gaat aanslaan in Nederland. Wij wonen immers in een land dat dol is op spijkerstof. Kenzo ging voor het klassieke spijkerpak inclusief denim jacket en blouse. De broeken vielen recht. De modellen liepen rond met vintage zonnebrillen en op mintgroene sneakers. Bij onze Italiaanse vrienden van Prada kozen ze voor denim luxe. Lange overjassen, rechte broeken en lichte blouses in spijkerstof. Klassieke kak met een rauw randje!

Tekst Max Herlings