Fashion week beauty trends S/S 2015

Met Hermès als grote afsluiter, is Fashion Week Paris tot zijn einde gekomen. Parijs had de meest uitbundige shows op de meest vreemde locaties, terwijl de Engelsen het simpel en elegant hielden. In New York was Fashion Week glitter en glamour. En omdat de kleren al uitvoerig besproken zijn, is het nu de beurt aan de make-up. 

Natural glow

Heel veel modehuizen gingen dit seizoen voor een natuurlijke look. De make-up was neutraal en het haar was minder uitbundig. De modellen van Gucci en Stella McCartney leken heel weinig make-up te hebben. Hier en daar werd een beetje lipstick aangebracht en voilà: je kan de catwalk op! Bij Marc Jacobs ging het nog een stapje verder: daar droegen de modellen helemaal geen make-up, slechts een laagje dagcrème. 

Surfboard

We zeiden al eerder dat het haar wat minder uitbundig werd gedragen tijdens de Fashion Weeks. Wat we vooral zagen waren modellen die hun haren los droegen met een scheiding in het midden. Het haar was daarbij niet volledig stijl; er zat een beetje structuur in, waardoor het haar vlak langs het gezicht viel. De ‘surflook’ was een van de meest populaire kapsels tijdens Fashion Week. Gezien bij Chloé, Dior en Dries van Noten. 

High fashion cut

Overgewaaid van de Afro-Amerikaanse straatcultuur naar de Parijse catwalk. Jean Paul Gaultier transformeerde deze urban vlecht (denk aan Trey Songz van tien jaar geleden) in een high fashion cut. Maar dat was niet de enige vlecht die we zagen: bij Giorgio Armani maakten ze een vlecht kunstwerk van het haar, terwijl Erdem ging voor de klassieke lange vlecht. 

Oog voor detail 

Een nieuwe trend op het gebied van beauty is het subtiel houden van je make-up, vooral rondom de ogen. Met name in Londen, Milaan en Parijs zagen we veel looks voorbij komen waarbij de modellen maar een opvallend detail aan hun make-up hadden: de eyeliner. 

Geschreven door Aminanta Minte

Foto: Unsplash