Modemusthaves 2014: De top 5

Wat mag er nou niet ontbreken in je wintergarderobe? Fashionjunks stagiaire Aminanta deelt met jullie haar favoriete modemusthaves voor de winter van 2014! Het is alweer herfst en ondertussen liggen de schappen al vol met diverse herfst-wintercollecties. Ondertussen verruil je je zomerjas voor een warmer en dikker exemplaar, terwijl je alweer op zoek gaat naar die ene gebreide trui. Wat moet ik aan, denk je dan? 

1. Oversized coat

Een oversized coat is een van dé modemusthaves van du moment. Bovendien is veel volume in de vorm van een jas of trui een  van de modetrends van dit seizoen. Het liefst een jas in een lange, in een zachte kleur. Denk bijvoorbeeld aan die Burberry jas van vorig jaar winter in die mooie babyroze kleur. De jas is een echte eyecatcher: hij oogt vrouwelijk en elegant. Primark lanceerde laatst een budgetvariant die geïnspireerd is op deze Burberry jas.

Voor een meer zakelijke look is een beige volumineuze jas het perfecte item voor je garderobe. Anders dan een jas met pastelkleuren is een beige variant wat neutraler en valt het meer te combineren met je andere kledingstukken en basiskleuren. De voorkeur gaat uit naar een wollen of katoenen jas. Je hebt verschillende modellen: de versie met een riempje om de middel, soms zie je ze wel eens grote knopen. Meestal hebben deze jassen een omgeslagen hals. 

2. Tractor boots

Schoenen met hoge platforms zijn hét helemaal deze winter. Of ze praktisch zijn in de sneeuw, is bijzaak. Lekker stevig zitten ze in ieder geval wel. We gaan veel enkellaarzen zien die Chelsea boots op hun eigen manier interpreteren. Zwarte enkellaarzen met tractorzolen zijn ook helemaal hot. Vaak hebben deze schoenen een extra gesp. De meeste vrouwen zullen voor dit type model gaan.

Modemusthaves 2014: De top 5 volgens Fashionjunks. Lees hier alles over de modemusthaves 2014. Alles over de herfst en winter musthaves voor 2014.

3. Brogues 

Ook mooi zijn de zwarte brogues met een platform. Om het helemaal af te maken moet de platform of zool een andere kleur hebben. Monki heeft een perfect paar brogues (zie foto) die we direct op onze wishlist hebben gezet.

4. Crop top met col 

De zomerse crop top transformeert deze winter in een warme, comfortabele versie. Nu met hoge turtle neck, voor een absolute preppy look. Houd de kleur wel neutraal: de kleuren zwart en wit zijn het best.

Modemusthaves 2014: De top 5 volgens Fashionjunks. Lees hier alles over de modemusthaves 2014. Alles over de herfst en winter musthaves voor 2014.

5. Midiskirt 

Een Franse droom in een item: de midirok. Classy en tijdloos is dit item en daarom een echte musthave. Tijdens diverse Fashion Weeks zagen we al meerdere fashionista’s en bloggers in de midiskirt rondlopen. De midiskirt wordt vaak gedragen met een mooie blouse. Maar je kunt hem ook anders dragen: door hem bijvoorbeeld in het leer te kopen, maak je de midiskirt rauwer en stoerder. Combineer hem met een crop top en voila: urban chique! Rok op de foto is van Asos.

Geschreven door Aminanta Minte