Leather pants: de leren broek is een must!

Tegenwoordig zijn leather pants hartstikke chique en stijlvol en mag deze niet ontbreken in je garderobe. Toch hebben heel veel vrouwen moeite met het vinden van het juiste paar. En als je uiteindelijk een mooie leren broek hebt aangeschaft dan rest er nog de vraag: hoe te combineren?

Leren legging

Net zoals het leren bikerjacket is een leren broek een item dat lang meegaat. Als je voor het eerst gaat kijken naar een leren broek, dan is het belangrijk om het rustig op te bouwen. Koop een paar dat het best bij je garderobe past, het liefst eentje met een goede pasvorm. Begin met een leren legging, om te wennen aan het materiaal.

Mix & Match

Is een all leather pants een beetje too much voor je? Dan kun je ook gaan voor een broek waarbij er leren vlakken op zitten als detail. Deze broeken kom je tegenwoordig ook veel tegen, denk aan bijvoorbeeld H&M en Zara. Of je kunt gaan voor een zwarte jeans met een coating erover alsof het lijkt op leer. Laat je inspireren!

Materiaal

Ga voor het beste materiaal. Uiteindelijk zal een leren broek die gemaakt is van goede kwaliteit langer meegaan. Vaak ligt de prijs van een echte leren broek natuurlijk hoger dan een broek gemaakt van imitatieleer.

Leer rekt uit

Onthoud: leer rekt uit, maar kies wel voor een goede pasvorm en niet voor een maatje kleiner. Dat doet je figuur geen goed. Kijk vervolgens uit met het wassen van je leren broek. Doe bijvoorbeeld navraag bij de winkel waar de broek vandaan komt. Of ga naar de stomerij om te vragen hoe je je leren broek het beste kunt reinigen. Dit geldt overigens niet voor imitatieleer.

Stijl tips 

Leather pants staan vrijwel bij alles mooi. Het verschil tussen een gewone jeans en een leren versie is dat de laatstgenoemde broek iets stoerder is. Stoer als je hem met een simpel wit T-shirt draagt met je favoriete leren bikerjacket. Ook een leuke combinatie: leather pants met een oversized sweater en brogues of boots voor een typische tomboy look.