Beauty tips voor meiden: natuurlijke ooglook

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast. Je kent het vast wel, het is vroeg in de ochtend en je moet je haasten voor college of voor je werk. Maar eigenlijk kun je niet zonder make-up de deur uit. Ga voor een naturel ooglook: easy en snel klaar!

Bruintinten

Schaf een oogschaduw palette aan als je deze nog niet in je bezit hebt. Kies er voor een met bruin-tinten, zodat je niet te veel opvalt. Je hoeft echt niet per se een enorm duur merk te kopen: de oogschaduw van bijvoorbeeld de Hema of de Etos is ook erg goed en geeft veel pigment af. Hieronder een paar voorbeeldjes van welke tinten je ongeveer moet hebben. Kies niet alleen voor oogschaduw met glitter erin, maar kies ook voor matte oogschaduwkleuren!

Beauty tips voor meiden: oog make up, naturel, oogschaduw en make up. Natuurlijke oog make up: alle beauty tips voor meiden die hier van houden. Ontdek hier.

Clean

Zorg ervoor dat je gezicht goed schoongemaakt is, dit kun je doen met bijvoorbeeld cleansers of gewoon met water en zeep. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je het beste een primer op je oogleden smeren – dit is een soort basis waardoor je oogschaduw beter en langer blijft zitten.

Beauty tips voor meiden: oog make up, naturel, oogschaduw en make up. Natuurlijke oog make up: alle beauty tips voor meiden die hier van houden. Ontdek hier.

De diepte in

Breng de lichtste kleur aan onder je wenkbrauwen, hierdoor krijg je wat meer diepte. Daarna breng je een lichtbruine kleur aan op je oogleden (het liefste mat!), en deze smeer je goed uit. Als je dit gedaan hebt pak je een donkerbruine kleur, breng deze aan in je crease. Je crease is zeg maar de ‘vouw’ boven je oogleden waar je oogbal ‘eindigt’. Deze donkere kleur blend je dan met de lichtbruine kleur die je op je oogleden aan hebt gebracht. Voor nog wat meer diepte in je ooglook kun je een glitter oogschaduw aanbrengen in het midden.

Eyeliner

Maak je naturel look af met eventueel een eyeliner: ga dan wel voor een donkerbruine, zwart is namelijk wat harder en daardoor gaat je natuurlijke look een beetje weg. Als laatste stappen krul je je wimpers en doe je er mascara op – niet teveel! Je wilt tenslotte niet op een spinnenweb lijken. Als allerlaatste kun je nog een nudekleur lippenstift aanbrengen. Of je kunt de look toch meer een party one maken door je lippen knalrood te lakken.

Tekst Karlijn van Mil

Foto: Pexels