Marilyn Monroe

Zo kennen de meesten van ons Marilyn Monroe! Staand op een rooster en Oeps! haar jurk vliegt omhoog. Het sex symbool van de ‘50s.

Wie was ze eigenlijk die Marilyn Monroe?

Marilyn Monroe werd op 1 juni 1926 geboren onder de naam Norma Jeane Mortenson (Monroe was de meisjesnaam van haar moeder) in Los Angeles. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door bij gastgezinnen.  Marilyn begon een carrière als model bij The Blue Book Modeling Agency. Omdat Blue Book een model met blond haar wilde, bleekte ze haar bruin haar in goudblond. Marilyn werd het succesvolste model van Blue Book en stond op ontelbare covers van tijdschriften. Dankzij haar succes kon ze een screen test doen bij 20th Century Fox en dit was de aanzet tot haar succes als filmactrice. Na wat kleine rolletjes brak ze in 1952 door met een leidende rol in Don’t Bother to Knock en in 1953 in Niagara. Ze speelde ook het domme blondje in komische films als Gentlemen Prefer Blonde en The Seven Year Itch. Om haar acteertalent te vergoten, studeerde ze aan de Actors Studio wat resulteerde in een gewaardeerde act in Bus Stop in 1956. Marilyn kreeg awards voor haar rollen in The Prince and the Showgirl in 1957 en Some Like It Hot in 1959. Haar laatste film was The Misfits met Clark Gable in 1961.

Gone too soon

De laatste jaren van haar leven, Marilyn stierf op 36-jarige leeftijd, werden gekenmerkt door ziektes en persoonlijke problemen. Ze kreeg toen een reputatie van onbetrouwbaar en moeilijk om mee te werken. Marilyn stierf op 5 augustus 1962.

Dit was in het kort haar levensverhaal. Maar wie was ze echt? Wat was haar stijl en waar hield ze van?

Chanel en Dom Perignon

Marilyn gebruikte graag Chanel No. 5 als parfum en haar favoriete drank was Dom Perignon champagne.

Marilyn Monroe besprenkelt zichzelf met de legendarische parfum CHANEL N°5 voor de première van het toneelstuk “A cat on a hot tin roof” geschreven door Tenessee Williams, 1955. Deze gelukkige foto werd een mythe en droeg bij aan de reputatie van Chanel N°5. Foto:Ed Feingersh 

Marilyn’s favorieten

Kleuren: beige, wit, zwart en rood. Haar favoriete acteurs waren Clark Gable, Marlon Brando en Charlie Chaplin en enkele van haar favoriete actrices Greta Garbo, Ginger Rogers en Olivia de Havilland.

Fashion stijl

Marilyn hield van strakke kleding, simpel en van goede kwaliteit, accessoires voor de finishing touch (diamanten en een bontje), dit alles om haar figuur op zijn voordeligst te laten uitkomen. Haar geverfde blonde haar, rode lippenstift en de moedervlek boven haar mond waren een deel van haar handelsmerk. Marilyn kleedde zich gedurfd met het accent op haar sensuele en vrouwelijke stijl, sexy, speels en fris. Ze was het ultieme voorbeeld voor de Hollywood-wereld. Zonde dat deze vrouw op jonge leeftijd is overleden, er had meer in het vat kunnen zitten.

Monroe look

Nog tot op de dag van vandaag zijn er vrouwen die op zoek gaan naar de Monroe-look in de vintage shops om er ook speels en verfrissend uit te zien.