High fashion trends die we liever vergeten

Je kunt het je nog niet voorstellen maar over een paar jaar wordt je hartstikke hard uitgelachen door de nieuwe generatie tieners. “Ben jij dit?!” vragen ze, terwijl ze het uitproesten van het lachen bij het zien van jouw in je ietwat te korte crop cop. “Nou! Dat was hartstikke in!” ,hoor je jezelf zeggen. Het geeft niet, je zult vast niet de enige zijn. En als schrale troost, delen we de meest hilarische modeflaters uit de afgelopen jaren! 

Hals sjaals

Huh, denk je dan. Rond het einde van de jaren negentig was het heel cool om van die dunne sjaaltjes om je nek te dragen. Midden in de zomer. Met dertig graden Celsius. Hartstikke onnodig dus. Hetzelfde geldt trouwens voor de stropdassen trend. Diverse tieners droegen die als een soort ceintuur. Kun je je nu niet meer voorstellen! 

Beenwarmers

Tik op Youtube de term ‘eighties aerobics’ is en er gaat een wereld voor je open! Zie je het al voor je: je moeder die helemaal los ging op het nummer Olivia Newton Johns Physical, inclusief zweetband en strakke gymbroeken? 

Grote schoudervullingen

Hoe groter, hoe beter was het motto van de eighties. King of Pop Michael Jackson droeg in veel van zijn clips jasjes met grote schoudervullingen. Modehuizen als Balmain en Givenchy lieten modellen over hun catwalk lopen met brede schouders. Op het hoogtepunt van haar carrière had zangeres Madonna een boyish fase waarin ze heel vaak mannenpakken droeg met grote schoudervullingen.

Juicy Couture joggingpak

Brr, we moeten er niet aan denken om onze koters naar school te sturen in een trainingspak. Toch zien we hier en daar wat jongeren rondlopen in een jogging; het is een onderdeel geworden van het straatbeeld. ‘Vroeger’ was dat niet anders.  Juicy Couture was het merk van tieners. Denk aan applicaties met teksten als ”Juicy” midden op je achterwerk en pakjes gemaakt van badstof én dat midden in de zomer. 

Von Dutch

Maar de meest gehypte trend van de jaren ’90 is toch echt wel de Von Dutch truckers pet. Overgewaaid van Hollywood naar Holland. Na het zien van Ashton Kutcher, Britney Spears en meerdere celebs moesten en zouden we in Nederland een Von Dutch pet dragen. Dat het achteraf écht een foute trend bleek te zijn? Tja, daar zijn we een beetje laat achter gekomen, maar toch mag deze niet ontbreken in het lijstje van trends die we liever willen vergeten!

Bantu Knots

Weer zo’n nineties trend die een grote comeback heeft gemaakt in 2014. Zangeres Rihanna verraste in mei vriend en vijand door bantu knots te dragen op de iHeart Radio Music Awards. Scary Spice (Melanie Brown), Gwen Stefani en en Bjork gingen de Pour It Up zangeres al voor. 

Bomberjacks

Veelal gedragen door de bandleden van de populaire groep Backstreet Boys uit de jaren 90, is de bomberjack terug van weggeweest. Tegenwoordig is de stoere jas allang niet meer voor vrouwen. Zo laat Rita Ora bijvoorbeeld zien dat een stoere bomberjack niks afdoet aan je vrouwelijkheid.  

High fashion trends die we liever vergeten. Alles over high fashion trends die we liever vergeten. Modeflaters en fashion fails bekijk ze allen hier.

Choker

Als typisch jaren 90 kid was een choker het item dat je moest hebben. Als je er geen had, dan hoorde je er simpelweg niet bij. Een choker ging vaak gepaard met een denim tuinbroek, een simpel wit shirt. De haren werden vaak los gelaten, of juist in knotjes: zo werd de aandacht getrokken naar de nek, in plaats van het haar.

Foto: Pixabay