H&M lanceert collectie van Design Award winnaar 2014

Terwijl we allemaal met smart zitten te wachten op de capsule collectie van H&M x Alexander Wang, was de Zweedse retailer al stiekem bezig met een ander project.

De winkelketen gaat namelijk de capsule collectie van de  Franse modeontwerper Eddy Anemian lanceren.  De collectie van de kersverse H&M Design Award winnaar wordt vanaf 23 oktober gelanceerd in geselecteerde landen wereldwijd en online. Gelukkig is Nederland daar één van! 

Eddy Anemian 

Eddy Anemian werkte nauw samen met het vaste ontwerpteam H&M. In de collectie wordt de nadruk erg gelegd op de bijzondere snij- en naaitechnieken waar Anemian uiteindelijk de ontwerpwedstrijd mee won afgelopen januari.

Cut! 

Veel technieken die Anemian in zijn winnende collectie gebruikte, komen nu ook terug in de H&M collectie. “Het was alsof ik mijn kleding tot leven zag komen,” vertelt de 24-jarige ontwerper. “De samenwerking met H&M was een geweldige ervaring. Ze respecteerden mijn visie volledig en hebben mijn couture snij- en naaitechnieken naar een breder publiek weten te vertalen.” 

H&M lanceert collectie van Design Award winnaar 2014: Eddy Anemian. Alles over de capsule collectie van award winnaar Eddy Anemian voor H&M op 23 oktober.

Collectie 

De collectie omvat onder meer een lange gele rok met bloemenprint, een witte jumpsuit met gebloemde mouwen, een witte rok met ruches en een witte broek met een hoge taille. Eddy Anemian haalde zijn inspiratie uit de film ‘I Am Love’ en van de Franse schilder Ingres.

H&M lanceert collectie van Design Award winnaar 2014: Eddy Anemian. Alles over de capsule collectie van award winnaar Eddy Anemian voor H&M op 23 oktober.

Minju Kim

Vorig jaar was het de beurt aan Minju Kim die de Design Award won van 2013. Ook zij lanceerde voor H&M haar capsule collectie.