H&M sweater vs. Donna Karan

Copycat alert! Je hoort er als modehuis pas echt bij als je gekopieerd wordt door een winkelketen. Onder andere Chloé en Céline worden veelvuldig gekopieerd door retailers die snel inspelen op trends. Nu kunnen we ook Donna Karan toevoegen aan het rijtje ‘slachtoffers’.

Design 

H&M heeft namelijk een ontwerp in hun assortiment dat heel erg lijkt op de kasjmieren turtleneck sweater van Donna Karan met cut out details bij de schouders. Dat H&M deze keer heeft gekozen voor een ontwerp van Donna Karan is niet zo verwonderlijk. 

Donna Karan 

Het New Yorkse label staat bekend om haar draagbaarheid. De collecties zijn heel erg stads en gericht op de moderne New Yorker. Een kledinggigant als H&M kan dat makkelijk vertalen naar haar eigen collecties.

H&M vs. Donna Karan

Verschillen

Qua opbouw hebben de twee sweaters wel overeenkomsten: alleen de cut out details zijn bij H&M iets hoekiger van vorm dan bij Donna Karan. En waar Donna Karans ontwerp bestaat uit kasjmier, heeft H&M waarschijnlijk gebruik gemaakt van wol. Ook zie je diverse patronen terugkomen in de turtle neck sweater, wat je bij Donna Karan mist. 

Prijs 

H&M verkoopt de sweater voor €59,99 euro en Donna Karan voor ongeveer €812, 97 euro. Een heel verschil dus! H&M’s variant is dan een leuke budget proof optie!

Geschreven door Aminanta Minte