H&M vs. Agent Provocateur

Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht, moet H&M hebben gedacht bij het zien van dit lingeriesetje. Agent Provocateur is het slachtoffer van de copycat praktijken van H&M! De Zweedse modeketen kopieerde een zwart lingeriesetje met kant van het luxe lingerielabel. Eerder kwamen we al een Celine copycat tegen bij H&M en andere items, maar het komt niet vaak voor dat we een lingeriesetje zien…

Copycateur

And they did a pretty good job! Het slipje van H&M en Agent Provocateur hebben enkele overeenkomsten: beiden hebben een doorzichtige bloemmotief, ruches en is de kleur zwart. 

Match

De beha’s van beide merken lijken nauwelijks op elkaar: Agent Provocateurs Xia beha bestaat uit ingewikkeld Zwitsers borduurwerk geweven met zijde en tule. De beha is zwart, met grijze details. H&M maakte een zwarte beha met dubbele beugels en hield het borduurwerk eenvoudig en minder gedetailleerd.

Prijzen

Als je bekend bent met het Britse merk dan weet je dat het niet de goedkoopste lingerie is. Hetzelfde geldt voor het Xia setje, dat afkomstig is uit de Soireé collectie.  Het slipje kost €395 euro en de beha €475 euro. H&M verkoopt het slipje voor 9,99 euro en de beha voor €29,99, een schijntje dus vergeleken met Agent Provocateur.

Geschreven door Aminanta Minte