Hoe word je een Victoria’s Secret model?

Hoe word je nou een Victoria’s Secret model? Een vraag waar we allemaal wel eens mee zitten. Geef toe! Soms zou je ook een keer die vleugels om willen doen en zelfverzekerd de catwalk op lopen, net zoals Doutzen, Candice en Adriana. 

Zoals je weet selecteert het Amerikaanse lingeriemerk alleen de mooiste modellen. Waar ze die vandaan halen is een groot mysterie. Na vandaag niet meer! 

Agency

De modellen die voor de shows worden geboekt zitten bij de grootste agentschappen (modellenbureaus) ter wereld: IMG, Elite Model Management en Ford Models. Als je echt een VS-model wil worden, dan is het belangrijk om een contract te hebben bij een van deze bureaus. Verder is het volgens ehow.com belangrijk om een agent te hebben. Een agent kan je werk voorleggen aan verschillende potentiële opdrachtgevers, omdat ze veel connecties hebben. Het schijnt dat Victoria’s Secret geen modellen aanneemt zonder agent. 

Maten

Ook al is Victoria’s Secret geen high fashion brand, het merk wilt wel dat de modellen de maten hebben van een high fashion model. Een knap koppie is allang niet meer genoeg. Een VS-model moet minimaal 173 en maximaal 183 centimeter lang zijn. Onder de 173 centimeter word je niet overwogen. 

Zandloper figuur

Victoria’s Secret modellen moeten een zandloper figuur hebben, omdat dat het mooiste figuur is voor hun lingerie, stelt het merk. De perfecte maten voor een VS-model: borst 86 centimeter, taille 60 centimeter, en 86 centimeter voor de heupen. 

Leeftijd

Om een VS-model te worden moet je tussen de 18 en 22 jaar oud zijn. Een krachtige en een jeugdige uitstraling zijn heel belangrijk; je moet lang kunnen ‘meegaan’. Nu denk je, hoe kan dat nou? Adriana Lima is toch geen 22 meer? Dat klopt, maar zij en een paar andere Angels gaan al langer mee in de modewereld. Ze hoort bij de speciale gevalletjes.

Andere opties 

Sommige modellen bezoeken de open casting van het merk. Anderen doen mee aan de Victoria’s Secret Model Search, een soort America’s Next Topmodel voor lingerie. Deze wedstrijd vindt meestal rond oktober plaats.

Geschreven door Aminanta Minte

Foto: Freestocks