IMG models scout modellen via Instagram

Dames opgelet. Denk jij dat je alle kwaliteiten bezit die een topmodel moet hebben? Volg op Instagram dan het nieuwe account van een van de grootste modellenbureaus ter wereld, IMG models, en wordt misschien ontdekt. Op het nieuwe account ‘iloveyourgenes’ zoeken de scouts van het bureau steeds naar nieuwe meisjes.

Knappe dames

Er is al een handvol meisjes ontdekt die het modellenbureau volgden en getagd hadden en hun carrières zullen ook te volgen zijn via de Instagrampagina van IMG. Volgens de scouts die verantwoordelijk zijn voor de pagina maakt het niet uit hoe je er uitziet. Ze zoeken allerlei soorten meisjes. Van donker tot licht en van kort haar tot lang haar. Dat lijkt aardig te kloppen: de meisjes die op de pagina staan zien er allemaal verschillend uit.

Wereldwijde zoektocht

Dankzij de Instagrampagina is de 21-jarige Braziliaanse Gizele gespot en werkt ze nu in Parijs en New York. Toch knap dat dit kan dankzij een app op je telefoon! Niet alleen Brazilië is vertegenwoordigd op de Insta van IMG. Nee, er zijn ook twee Nederlandse meisjes gescout, enkele Amerikaanse en Britse meisjes en ook Spanje, Oekraïne en Italië hebben al een meisje aangeleverd als nieuw IMG model.

Niet helemaal nieuw 

Dat casten via Instagram niet helemaal nieuw is, weet je vast al. Zo castte Marc Jacobs tot twee keer toe een model via de foto app met een heuse actie en ook DKNY deed hier aan mee: in een campagne waren naast Cara Delevingne ook gewone mensen te zien die de Amerikaanse modeontwerpster ontdekt had via Insta. Hunkemöller pakte het anders aan, zij gingen niet voor een model maar zochten via de app naar de mooiste benen!