Mary Katrantzou S/S 2015: Simpel en slipdresses

Simpel, maar elegant. Mary Katrantzou’s lente-zomercollectie is een feest om naar te kijken. De Griekse designer leek zich ingehouden te hebben dit keer. We zagen weinig uitbundige kleuren en minder artistieke explosies.

Superoceanable

De collectie werd er niet minder om, als je dat soms denkt. Deze lente-zomercollectie laat een heel andere kant van de ontwerper zien. Katrantzou staat bekend om het verwerken van digitale prints in haar kleding. Deze keer liet ze haar laptop staan en liet ze zich inspireren door Panthalassa en Pangea –  de superoceaan die zo’n 200 miljoen jaar geleden als het supercontinent werd gezien. Mary wist dit te vertalen naar textiel in haar S/S collectie voor 2015 en met succes!

Kant en blouses

Het unieke thema heeft ze mooi kunnen omzetten naar een draagbare collectie. Variërend en intrigerend waren de slipdresses en de cocktailjurken met gaten of lagen geborduurd kant. Katrantzou ontwierp een eenvoudige collectie met voor iedere vrouw wat wils. Wie zich bijvoorbeeld niet aan de speelse jurkjes wil wagen, kan natuurlijk ook gaan voor de wat volwassenere blouses met doornen of de satijnen tops. 

De 90’s 

Opvallend waren de nineties iconen die op de catwalk verschenen: Kirsten Owen, Audrey Marney en Anne Catharine Lacroix.

Geschreven door Aminanta Minte