Nieuwe trend : Gasmaskers als fashion accessoire?

We zijn er aan gewend dat we als echte Fashionjunks elk seizoen kunnen uitkijken naar de nieuwste trends & musthaves. Soms leuk, grappig en tegelijkertijd bizar. Maar deze laatste die we hebben gespot is wel erg onconventioneel, want gasmaskers als nieuw statement item?

Hoofdaccessoire

Groots  is  daarom onze verbazing bij het zien van het laatste ontwerp van industrieel designer Zlil Lazarovich: een goodlooking gasmasker. Een gasmasker dat niet alleen functioneel is maar er ook nog eens fashionable uitziet. Je kunt alleen maar hopen dat je het niet echt nodig hebt, maar is het zo ver dan zie je er in ieder geval niet uit als een “Invader from Mars”.  Zal deze anno 2015 onze gewone pet en muts gaan vervangen?

Philipp Plein

En blijkbaar valt dit in de smaak. Verschillende designers gebruikten gasmaskers tijdens hun catwalkshows. Zoals Philipp Plein in zijn herfstcollectie voor mannen in 2013. Leren jacks en strakke broeken werden vergezeld met haute couture gas- en skimaskers en machinepistolen. Een manier om de pers te shockeren of een statement te maken naar het ongecontroleerd bezit van wapens.

Ademhalen met Louis Vuitton

In 2011 ontwierp de Nederlandse artiest Diddo een serie gasmaskers met logo’s van Louis Vuitton en Gucci als een gebaar naar klantbrainwashing, het verstikken van merken van ons dagelijks leven.  Het op artistieke wijze uitdrukking geven van de mix van afkeer en materieel verlangen.

Foto: Louis Vuitton

Als het einde nadert 

Het modieuze gasmasker van Lazarovich is voorlopig nog maar een concept en er zijn geen plannen om tot massaproductie over te gaan. We zijn er met dit ontwerp in ieder geval wel verzekerd van dat we er fashionable bijlopen als de Apocalyps nabij is…

Hoofdfoto: Pixabay