Marques Almeida x Topshop

Topshop lanceert op 9 oktober een nieuwe collectie in samenwerking met het ontwerpersduo Marques’Almeida. De twee Portugese ontwerpers staan bekend om hun Londen Fashion Week denimcollectie van twee jaar geleden. De Marques’Almeida Topshop collaboratie bestaat uit maar liefst 68 items: van diverse denimitems tot aan tractor muiltjes.

Marques’Almeida x Topshop

Tot nu toe zijn Marta Marques en Paulo Almeida alleen bekend bij de celebs. Rihanna en Yasmin Sewell zijn fan van het duo en zijn al meerdere malen gezien in de creaties van Marques’Almeida. Nu het duo een samenwerking aangaat met een grote retailer als Topshop, lijkt het merk zich klaar te maken voor werelddominantie.

Marques’Almeida x Topshop: lancering op 9 oktober. Alles over de nieuwe samenwerking tussen Marques’Almeida en Topshop. Lees hier alles over.

Collectie

Wat heeft het duo ons te bieden? Een uitbundige collectie, die vooral niet geschikt is voor een sollicitatie (kijk maar naar de jeans met witte scheuren) maar meer voor een festival. Marques’Almeida creëerde een kleurige lijn: we zien limoengroene rokken, een lichte turquoise jurk, denimshorts met geraffelde broekspijpen. De rugzak met zebraprint is zeker een eyecatcher, net zoals de denimparka.  

Attitude 

“We wilden iets maken voor het meisje met een attitude. En zo creëerden we een collectie dat nog niet bestond.” legt het duo uit. 

Geschreven door Aminanta Minte