Milaan Fashion Week: Gucci herfst /winter 2014

De Londen Fashion Week is inmiddels voorbij en in Italie maken de fashionjunks zich op voor de Milaan Fashion Week. Gucci gaf het startsein en was een van de eerste modehuizen die de nieuwe collectie toonde voor de herfst/winter 2014-2015.

Jaren ‘60

Creatief directeur Frida Giannini gaf voor de aankomende wintercollectie haar eigen draai aan de jaren ’60. De Gucci modellen paradeerden in simpele en eenvoudige silhouetten over de catwalk. In combinatie met luxe details waaronder kristal versieringen, verschillende leersoorten en bontjassen heeft Frida een moderne en glammed up versie van de sixties weten te creëren.

Glammed up

Het silhouet van het seizoen omarmt de jaren ’60. Denk bijvoorbeeld aan A-lijn vormen voor een super vrouwelijke look. Elders, draagt de Gucci vrouw van de winter van 2015 shaggy bontjassen en truien gemixt met nauwsluitende broeken en colberts. De schoenen van het Italiaanse modehuis zijn ook voorzien van een retro touch. Denk aan python, taupe en zwarte rijlaarzen die goed gepaard gaan met medium lange rokken.