Mode 2015 trend report: Militaire invloeden

Eens in de zoveel tijd komen legerprints, camouflagekleding en parka’s weer voorbij in modeland. Voor het aankomende voorjaar zien de grote designers ons dan ook graag in een high end soldatenlook. De grote modehuizen doen voor de mode van 2015 volop mee aan deze trend, maar het zal niet lang duren voordat we leger looks ook spotten bij Primark, H&M en Zara.

Chanel

Karl Lagerfeld organiseerde weer een veelbesproken show. De modellen liepen als protesterende vrouwen over straat. Dan kunnen een paar legerbabes natuurlijk niet ontbreken. De modellen droegen wijdvallende groene blazers en pantalons, afgemaakt met gouden schoenen en een tas of koffer waren zij klaar voor de strijd!

Marc Jacobs

De Amerikaanse designer liet weer eens zien hoe goed hij is in streetwear en liet zijn modellen rondlopen in prachtige groene parka’s. Aan de voeten geen hakken, nee de dames liepen rond op slippers. Wel zo comfortabel. Andere parka’s die voorbijkwamen waren behangen met grote gouden knopen en versieringen.

Rodarte

De zusjes van Rodarte lieten het publiek smullen van parka’s met grote zakken, riemen en allerlei kleuren. Ook legergroen kwam regelmatig voorbij in hun collectie. De modellen liepen op gladiatorsandalen en rijlaarsjes. Dienstplicht voor vrouwen? Als het op deze manier kan heel erg graag!

Jason Wu

De legerprint anno 2015. Zo zou je de prints kunnen omschrijven die veelvuldig voorbijkwamen tijdens de lente collectie van Wu. Mantelpakjes, jassen en tops. Andere items die veel voorbij kwamen? Simpele rokken en tops, een no nonsense galajurk en wijde pantalons. Erg draagbaar en vooral heel mooi.

Ralph Lauren

Legergroen, mosterdgeel en kaki waren de meest geziene kleuren op de catwalk bij Ralph Lauren. Modellen liepen rond in mantelpakken, jumpsuits, jurken en blouses in deze kleuren. Ook veel gezien bij de designer: capes. Typisch Ralph Lauren, chique en elegant maar toch altijd weer vernieuwend. 

Tekst Max Herlings

Foto: Fashionjunks