Trends najaar 2013: Flamboyante veren

De verenstijl of de Wings of Desire in het modebeeld voor het najaar 2013. Romantisch? Decadent? Dromerig? Hoe je het ook draait of keert veren zijn een frivole verfraaiing van vrouwelijke kleding. Verwerk ze in een cocktailjurk en je brengt glamour in de avond.

Punky veren

De ontwerpers komen deze winter met veren in allerlei stijlen van punk tot retro in de vorm van jurken, rokken en zelfs jassen. Maribou, struisvogel en pauw worden vertaald in de vlucht die de designers nemen in de fantasie van hun ontwerpen. Dries van Noten, Jason Wu, Christopher Kane, Emilio Pucci en vele andere topdesigners brengen verrassende creaties met veren als basis.

Een complete jurk met een waterval van veren of gebreide truien en gerimpelde shirts in combinatie met veren rokken.

Slimme patronen gecombineerd met veren of gebruik van transparante stoffen doen het ook niet gek. Verrassing zit er in elk hoekje en gaatje.

Details

Voor degenen die een overdaad aan veren wat te ver gaat, kan altijd opteren voor veren als finishing touch op de mouwen, schouders, de taille of de zomen van rokken. Maar ook op het gebied van accessoires pakken de modehuizen flink uit. Zo brengt  Louis Vuitton een reeks tassen op de markt met krullende veertjes en Christopher Kane laat de veertjes zelfs los op de schoenen. Zeg nu eerlijk. Het is toch ontzettend leuk om je body lekker warm te houden deze winter met een variatie aan veertjes. Fascinerend en kleurrijk!

Foto: Unsplash