Modekleuren winter 2014: Goud

Goud is dé kleur van de maand december! We zien deze prachtige kleur overal in terug: accessoires, kleding en zelfs in de make-up. Het is een ware hype geworden en wij zetten hieronder een paar leuke voorbeelden voor je op een rijtje. Want: vandaag is goud! 

Gouden ogen

We zagen de golden eyes al tijdens de lentecollecties van onder andere Jason Wu in 2014. Maar de make-uptrend is nog steeds, zo had Sass & Bide een prachtige golden eye-look. Gouden metallic oogschaduw geven je een open blik en het maakt je ogen net wat glimmender, dan normale metallic oogschaduw. De look is makkelijk na te maken! Doe wat primer op je oogleden en kleur je leden in met een gouden oogschaduw. Als je een wat donkerdere kleur in je ‘crease’ (vouw in je ooglid) doet, ontstaat er meer diepte.

Sieraden

Gouden sieraden zijn altijd goed! We zagen op de catwalk bij Saint Laurent prachtige triangel oorbellen. Ook Moschino ging voor gouden kettingen: breed en met hun naam erop. Wil je deze ketting scoren? Dan moet je €632 neerleggen.

Kleding

Er was in de herfst- en wintercollecties ook veel goud te vinden in de kleding. Zo had Moschino veel gouden kledingstukken en ook Diane von Furstenberg. Moschino ging voor the all gold everything-look, terwijl von Furstenberg meer ging voor gouden en metallic details in kledingstukken. 

Nike Golden Shoes

Vind je deze dingen allemaal te subtiel? Ga dan voor een volledig gouden schoen zoals deze van Nike.

Tekst Karlijn van Mil