De modewereld en het gebit: een bijzondere combinatie

Met verzorgde en witte tanden maak je tijdens elke gelegenheid een goede indruk. Wie in de modewereld heeft er immers geen mooi gebit? Bij een eerste ontmoeting kijken mensen namelijk meteen naar je tanden. Net als de handen is het dan ook belangrijk om deze goed te verzorgen. Misschien droom je al tijden van een witter gebit. Tegenwoordig is het heel normaal om je tanden te bleken. Ook hebben inmiddels enkele andere gebitstrends de modewereld bereikt.

Een stralend gebit

Mooie tanden zijn belangrijk omdat je er een goede indruk mee maakt. Denk aan een vrolijke gelegenheid als een feest of bruiloft. Of misschien wil je met een prachtige lach wel indruk maken op je date of werkgever. Tegenwoordig is het bleken van tanden doodnormaal en erg populair. Steeds meer mensen nemen dan ook de stap naar de tandarts. Het voordeel van tanden bleken is dat er niet geboord hoeft te worden. De structuur en vorm van je gebit blijft hetzelfde, alleen de kleur veranderd.

Tandaanslag

Elk gebit krijgt door voedings- en kleurstoffen veel te verduren. Denk aan producten als koffie, thee en sigaretten. Maar ook medicijngebruik heeft veel invloed op je gebit. Het verkleuren van je tanden is dan bijna onvermijdelijk. Door je tanden te bleken kun je dit proces terugdraaien. De afgelopen jaren is tanden bleken ontzettend populair geworden. Het kost dan ook relatief weinig tijd en moeite.

Fashion en het gebit: enkele trends

Naast het bleken van tanden zijn er ook andere trends in de fashionwereld die te maken hebben met het gebit. De afgelopen jaren hebben we onder andere deze trends voorbij zien komen:

  • Stijlvolle beugels. Beugels zijn allang niet meer alleen voor pubers!
  • Het spleetje tussen de tanden. Het populaire stijlicoon Lauren Hutton heeft dit. In Japan creëert men inmiddels expres een spleetje tussen de tanden.
  • Tanden tattoos. Een tand met een bijzondere afbeelding: wie wil dat nou niet?