Modetrend 2014: boyfriend overhemd

De herengarderobe wordt flink onderhanden genomen en doet zijn intrede in die van het vrouwelijk geslacht. Je voelt ’t al aankomen, één van de modetrends van 2014 is de terugkeer van het herenoverhemd in een nieuw jasje maar dan voor de dames.  Ruime pasvormen en nonchalante silhouetten, het klassieke herenoverhemd krijgt een moderne makeover en wordt dit seizoen een key item in de garderobe van de echte fashionista.

Modetrend 2014

Gespot op de catwalk bij onder andere Alexander Wang, Costello Tagliapietra en Altuzarra, het overhemd geïnspireerd op de herengarderobe is terug van weggeweest maar dan met een vrouwelijke twist. Dit seizoen zien we naast de lange overhemden ook de overhemdjurk.  Naast de vele  kleuren zien we ook diverse modellen en het gebruik van verschillende materialen. Denk aan details als kragen en manchetknopen en overhemden in contrasterende kleuren. Een essentieel item in je garderobe dit seizoen en bovendien heel goed te combineren met andere outfits.

Wanneer?

Op kantoor of lekker off-duty, het overhemd kan worden gedragen tijdens verschillende gelegenheden. Of je nou aan het werk bent of iets gaat drinken met vrienden, het overhemd staat stijlvol en casual tegelijk. Let er wel op dat je tijdens kantooruren gaat voor button up!