Modewereld laat zich in 2020 nog steeds inspireren door prinses Diana

Meghan Markle zette het Britse koningshuis de afgelopen jaren op zijn kop. Ze verruilde Buckingham Palace in voor het zonnige Santa Barbara en nam prins Harry met haar mee. De twee Royals sloten onlangs een miljoenencontract af met Netflix. De hertogin van Sussex, zoals haar titel luidt, laat zich qua kleding inspireren door haar overleden schoonmoeder prinses Diana. En ze is niet de enige. De modewereld laat zich nog steeds inspireren door de in 1997 overleden Prinses van Wales.

Diana opnieuw in de belangstelling

Lang voordat Meghan Markle op het toneel kwam inspireerde prinses Diana de modewereld. De legendarische royal kwam in 1997 om bij een auto-ongeluk in Parijs. Bijna een kwart eeuw na haar dood staat Lady Di opnieuw aan de top van de modewereld. Dankzij het nieuwe seizoen van de populaire tv-serie The Crown staan Diana’s kleren opnieuw in de belangstelling. Zo wordt haar jaren 80 sweater opnieuw uitgebracht.

Modeshow geinspireerd door Lady Di

In 2017 was het 20 jaar geleden dat Lady Diana overleed tijdens een auto ongeluk. Ook toen nam de belangstelling toe. Virgil Abloh, werkzaam als artistiek directeur van Louis Vuitton, presenteerde een op Diana geïnspireerde modeshow voor zijn merk Off-White. Locatie? Parijs, de stad waar Diana in 1997 stierf op slechts 36-jarige leeftijd.

September-editie van Vogue

Ontwerper Tory Burch liet zich ook inspireren door Meghan’s schoonmoeder. Dit was duidelijk duidelijk te zien tijdens de New York Fashion Week, waar ze haar lente en zomercollectie presenteerde. In de september editie van Paris Vogue (2019) droeg Hailey Bieber een aantal van Diana’s iconische looks, zoals oversized sweatshirts met Lycra fietsbroeken.

Op de cover

De Corona crisis heeft de Diana manie niet ingedamd. In oktober 2020 verscheen Emma Corrin op de cover van het Britse Vogue. Ze was gekleed als de prinses, met de kop: ‘Prinses Diana maakte dit statement’.

Iconische truien

In de Verenigde Staten bood Yorkse merk Rowing Blazers een nieuwe damescollectie aan, die geheel geïnspireerd was door prinses Diana. Het label presenteerde Di’s meest iconische truien. De ene bevatte een schapenprint en de andere had de logan “I’m a Luxury” in hoofdletters.