Welke soorten BH’s zijn er allemaal? Een overzicht

Diverse soorten bh's

Zoveel verschillende soorten BH’s, maar welke is nou perfect voor jou? Wij helpen je hier graag bij! In samenwerking met Annadiva Lingerie & badmode hebben wij alle soorten BH’s op een rijtje gezet.

De Balconette BH

De balconette BH heeft horizontaal gesneden cups en de schouderbandjes van dit model zitten iets verder aan de buitenkant, wat er voor zorgt dat je hals en schouders mooi uitkomen. De cups van een balconette BH zitten wat dichter bij elkaar, waardoor er een mooi, vol decolleté gecreëerd wordt. Een balconette BH is dan ook geschikt voor iemand met een grotere cup, die alsnog een voller decolleté wenst.

De Beugel BH

Zoals de naam zelf al zegt, heeft de beugel BH uiteraard beugels. De beugels die in deze BH zitten bieden extra ondersteuning en comfort voor de borsten. De beugel BH zorgt er ook voor dat de borsten mooi gevormd worden, een lift krijgen en dat de borsten gesepareerd blijven

De BH zonder beugels

Ook zijn er mensen die een voorkeur hebben voor een BH die geen beugels heeft. Dat er geen beugels in een BH zitten wil niet zeggen dat de BH geen stevigheid biedt. Naarmate de cup uit meerdere delen is opgebouwd zal de BH steviger zijn, er zit dan namelijk minder rek in de stof. De vorm van het decolleté wordt bij het dragen van een BH zonder beugel wel anders ten opzichte van BH’s met beugel, omdat de borsten bij een BH zonder beugel minder of niet worden gesepareerd. Dit heeft als gevolg dat de borsten meer bij elkaar liggen. De BH zonder beugel is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar meer comfort.

De Plunge BH

De Plunge BH is zowel voorgevormd, als niet voorgevormd verkrijgbaar. Opvallend aan de Plunge BH is het lage middenstuk. Omdat de BH zo laag uitgesneden is krijg je een mooi decolleté. De BH geeft een soortgelijk effect als een push-up BH maar dan natuurlijker. Deze BH is dan ook ideaal om te dragen onder een blouse of jurkje met een V-hals.

vrouwen in bh

De Bralette

De bralette is een BH zonder beugels in de vorm van een topje. Meestal zit er geen sluiting aan een bralette. De bralette heeft geen voorgevormde cups, maar soms wel pads die er voor zorgen dat het decolleté nog een beetje gevormd wordt. De bralette biedt weinig ondersteuning en daarom is deze BH alleen geschikt voor de kleinere maatjes.

De Full-cup BH

De full-cup BH sluit hoog aan op de borst, waardoor deze dus volledig bedekt is. Doordat de borst volledig bedekt is, biedt deze BH veel ondersteuning en is hij geschikt voor verschillende type borsten en cupmaten. De schouderbandjes van de full-cup BH zitten wat verder naar het midden van de cups toe, waardoor deze ook minder snel afzakken.

De Hartvorm BH

De hartvorm BH heeft ten opzichte van andere BH’s een andere belijning. De belijning van deze BH zorgt ervoor dat het aanzicht eruit ziet, zoals de naam eigenlijk al verklapt, als een hartvorm. Een hartvormige BH heeft voorgevormde cups waardoor je borsten gelift worden zonder extra te pushen. Dit zorgt voor een prachtig, rond décolleté.

De Minimizer BH

De minimizer BH is nooit voorgevormd en heeft volledig gladde cups. In de cups zit geen elasticiteit en de schouderbandjes van deze BH staan verder naar het midden toe. Doordat de BH zo is opgebouwd worden de borsten als het ware platter tegen het lichaam aan gedrukt, hierdoor lijken de borsten optisch 1 tot 1,5 cupmaat kleiner. Door dit model kunnen de borsten er breder uitzien, waardoor het kan ogen dat men er forser uitziet ten opzichte van wanneer iemand een goede full-cup BH zou dragen. De minimizer BH wordt veelal gedragen door vrouwen met vollere borsten.

De Push-up BH

De push-up BH heeft, naast de mousse cups, nog een extra vulling onderin de cup. Door de vulling onderin de cup worden de borsten naar het midden en naar boven geduwd. Door deze vulling ontstaat er een mooi, vol decolleté! De push-up BH heeft vrijwel altijd een beugel, zodat het gewenste effect gecreëerd kan worden. De push-up BH is vaak niet verkrijgbaar in grotere cupmaten. Wanneer iemand met een grotere cup graag een mooi decolleté wilt creëren is een balconette BH aan te raden.

De Strapless BH

De strapless BH is een BH zonder schouderbandjes of waar de schouderbandjes van af gehaald kunnen worden. Vaak is de BH wat breder tussen de cups en op het rugpand voor extra ondersteuning. Het rugpand is zo sterk opgebouwd zodat er toch voldoende ondersteuning uit de BH gehaald kan worden. Aan de binnenkant van een strapless BH, rondom de BH band, zit vaak een siliconen laagje. Dit laagje zorgt ervoor dat de BH stroef op de huid zit waardoor hij beter blijft zitten. Bij een strapless BH is het belangrijk dat de omvang niet te ruim is zodat de BH niet afzakt

De Voorgevormde BH

Zoals de naam zelf al zegt heeft de voorgevormde BH een gecreëerde vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat de borsten een mooiere vorm krijgen, omdat deze BH de borsten wat meer naar voren haalt. De BH tekent niet af onder kleding, doordat er in de hele cup van de BH een foam laagje zit tussen de stof van de cups. Vaak wordt er gedacht dat wanneer je een voorgevormde BH draagt, je borsten dan ook groter lijken. Dit is niet het geval! Wat wel kan zijn is dat een voorgevormde BH gedragen wordt in een maat groter dan dat je normaal zult dragen, dit komt omdat de borsten precies in de cups moet vallen. Een voorgevormde BH met helemaal gladde cups noemen we ook wel de T-shirt BH, omdat deze ideaal is onder strakke kleding.

De VoedingsBH

Een voedingsBH is gemaakt voor vrouwen die na hun zwangerschap borstvoeding geven. De cups kunnen aan de voorkant open gemaakt worden zodat de borsten vrij komen, hierdoor kun je gemakkelijk voeding geven zonder je BH helemaal los of uit te moeten doen.

De Sport BH

De sport BH is speciaal gemaakt om goede ondersteuning te bieden tijdens intensieve activiteiten. Wanneer je sport zonder goede ondersteuning kan dit ervoor gaan zorgen dat je borsten gaan hangen. Kies altijd voor een sport BH die gemaakt is van ademend materiaal, zodat je niet afkoelt en zorgeloos allerlei sporten kunt beoefenen!