5 tips om je kleding comfortabeler te maken

Het is natuurlijk belangrijk om je eigen zo fijn mogelijk te voelen in je kleding. Heb je daar nu een beetje moeite mee of weet je niet zo goed wat je kunt doen om je nog fijner te voelen in je kleding? Met deze 5 tips lukt het je.

Tip 1: Zorg dat je kleding past

Supervervelend als je dat ene leuke rokje niet meer past, maar het is het niet waard om je erin te wurmen. Misschien denk je dat het nog kan maar, als het net iets te strak zit of net een tikkeltje te lang is zul je je er niet fijn in voelen. Dit geldt ook voor het truitje dat iets te kort is en die je vervolgens steeds naar beneden trekt. Om je beter in je kleding te voelen zorg dan dat je kleding past. Zolang de kleding die je draagt je goed laat voelen mag het ook best een oversized sweater zijn.

Tip 2: Kies kwaliteit

Als je een kledingstuk koopt waarvan de vorm goed is, het perfect past en de kleur helemaal jou is, is het natuurlijk vervelend dat het na een paar keer wassen al eruitziet alsof je het al jaren in de kast hebt hangen. Om dit te voorkomen kun je beter kiezen voor een item van kwaliteit. Deze items gaan langer mee en blijven dus langer mooi. Zodat jij je nog langer goed erin kan voelen. Bovendien zie je er dan meteen stijlvol uit.

Tip 3: Ga voor fijne materialen

Iedereen heeft wel een voorkeur voor materialen. Dit is dan ook iets persoonlijks. Zo kan de ene bijvoorbeeld niet tegen wol terwijl een ander wol juist heerlijk vindt zitten. Welk materiaal je ook het fijnst vindt zitten, vermijd altijd het materiaal waar je niet tegen kunt. Maakt niet uit hoe leuk dat truitje ook is, als je niet tegen wol kan heeft het geen zin dat je de hele dag moet krabben omdat de trui zo enorm loopt te kriebelen.

Tip 4: Ga op de eerste indruk af

Soms heb je van die kledingstukken waarvan de verwachting veel hoger lag dan het uiteindelijke resultaat. Je was er zeker van dat het superschattig zou staan en nu kijk je in de spiegel en lijkt het net alsof je een vuilniszak hebt aangetrokken. Ons advies: als je een kledingstuk past en je bent teleurgesteld als je in de spiegel kijkt, doe het dan niet. Het item gaat toch nooit beter zitten en je zult altijd dat gevoel blijven houden.

Tip 5: Draag jouw stijl

En deze tip kunnen we niet genoeg benadrukken. Het maakt geen bal uit wat anderen mensen ervan vinden het gaat om jouw stijl en dus moet jij het mooi vinden. Als jij iets draagt wat eigenlijk niet eens jouw stijl is dan zal je dit nooit vinden en dus zal dit kledingitem je nooit helemaal prettig zitten. En dit is natuurlijk net niet de bedoeling.