Patchwork trend

Colorblocking, maar dan op een ander niveau. Dit najaar zijn we helemaal in de ban patchwork: alle lapjes stof mogen door elkaar en over elkaar heen.

Designers en patchwork

De niet zo perfecte look werd tijdens de herfst-winter shows 2014 meerdere malen gesignaleerd op de catwalk bij onder andere Derek Lam, Isabel Marant, Philip Lim en Dries van Noten. De trend, die ons een beetje doet denken aan onze kindertijd, doet het goed in combinatie met denim items.

Designs

Patchwork hoeft niet alleen te draaien om verschillende kleuren lappen stof. Sommige mensen willen het nog een tandje ‘erger’ maken door emblemen erop te zetten. Vrolijke bloemen, gekke dieren; het zijn net kinderkleertjes! Patchwork is eigenlijk op alles toe te passen: jasjes, broeken, truien. Het kan allemaal! 

Isabel Marant, Derek Lam, Rihanna

Een aparte trend dus, maar ook wel een intrigerend. Neem mode niet serieus, lijkt het wel te zeggen. Gwen Stefani neemt het in ieder geval wel serieus. De zangeres/ ontwerpster is vorige maand nog gespot in een zwarte jeans met tartan lappen: aan haar hoef je niet uit te leggen wat patchwork is. Rihanna is ook helemaal fan van de patchwork denim combinatie.

Do it yourself

De patchwork trend is fantastisch als je echt van knutselen houdt. Het internet staat vol met DIY blogs die je stap voor stap uitleggen hoe en wat. 

Topshop

Voor diegenen die minder creatief zijn, is Topshop zeer aan te raden. De Engelse retailer verkoopt een paar patchwork mom jeans die je echt even moet bekijken.

Alles over de patchwork trend. Gespot bij Isabel Marant en Derek Lam. Ontdek hier alles over de patchwork trend, ook populair in 2014. Lees hier.

Hoofdfoto: Flickr