Plus size bloggers slaan terug met eigen versie van Flawless!

Het fenomeen bloggers wordt op de proef gesteld met de komst van plus size bloggers. Want hoort een fashionblogger geen mooi koppie, modellenfiguurtje, lang en een klein maatje te hebben? Daar moet verandering komen dachten een aantal plus size bloggers. Hoe? Met hun eigen uitvoering van Beyoncé’s Flawless slaan deze fashionista’s terug!

Iedereen is ‘Flawless’

Trots bootsen de meiden de woorden van Bey na achter symbolische tralies die volgens hen vrouwen niet scheiden van mannen maar van slanke (blanke) meiden. Deze dames zien dat gevoel voor mode en stijl niet altijd gekoppeld is aan slank en een mooi figuurtje. Onder de hashtag #everyoneisflawless hebben deze plus size bloggers al heel wat mensen weten te bereiken. Zou de boodschap overkomen?

Dik & walgelijk

Een van hen schreef op haar blog: ‘’Als een dikke gekleurde vrouw werd ik vaak anders behandeld dan mijn dunne blanke leeftijdsgenoten. Door merken, collega- bloggers en door de media…Ik word gepasseerd voor dingen waarvoor ik méér dan gekwalificeerd ben. Ik word aangestaard bij fashion evenementen, krijg haatmails en commentaar van mensen die zeggen dat ze me walgelijk vinden en dat ik me niet in het openbaar mag laten zien. Maar zoals Bey besteed ik geen aandacht aan deze mensen. Toen ik haar uitvoering van Flawless hoorde was ik meteen verliefd. Reden genoeg dus voor de plus size blogger om haar eigen versie te maken met mede plus size bloggers van Bey’s Bow Down/ Flawless versie’’, aldus trotse Nadia Aboulhosn die bekend is van haar blog GabiFresh.