Primark Den Haag; alles wat je moet weten!

Het is nog even geduld hebben, maar in 2014 gaan de deuren open van Primark Den Haag. Op dit moment wordt er nog flink gebouwd in het centrum van Den Haag. Maar we hebben wel de belangrijkste informatie alvast voor je op een rijtje gezet zodat je weet vanaf wanneer je je slag kunt gaan slaan bij deze budget fashionketen.

Locatie Primark Den Haag

In het centrum van Den Haag wordt op dit moment flink gebouwd. De stad wil tenslotte ook de beste shopping stad van Nederland worden. Dat zorgt er ook voor dat er wat onduidelijkheid is over waar de Primark in Den Haag precies komt. Voor de Hagenaars is het voldoende om te zeggen dat Primark op de plek komt van het oude C&A gebouw waar een tijd lang ook de Albert Heijn heeft gezeten. Voor mensen buiten Den Haag bedoelen de hoek van de Kalvermarkt en het Spui. De Primark komt dus niet in de Grote Marktstraat in de nieuwe passage.

Wanneer gaat Primark open?

Als alles volgens plan loopt, wordt de nieuwbouw eind 2014 of begin 2015 afgerond. Dan gaan de deuren ven de nieuwe Primark dus open en kunnen de inwoners van Den Haag en omstreken hun slag slaan bij de populaire retailer. Het nieuwe pand met de naam Amadeus biedt onderdak aan de Primark, maar daarnaast ook aan 75 appartementen. Dus echte Primark fans kunnen er gewoon boven gaan wonen. Is dat niet grappig? Voor ongeveer 280,000 euro heb je al een appartement van 90m2.

Als alles goed gaat blijft Primark in ieder geval tot 2029 gevestigd in Den Haag, omdat zij een huurcontract voor 15 jaar met de gemeente Den Haag hebben afgesloten. Op dit moment heeft Primark al vier vestigingen in Nederland: Hoofddorp, Rotterdam, Almere, Zoetermeer en Zaandam. Behalve de nieuwbouw in Den Haag wordt er ook aan vestigingen gewerkt in Nijmegen en Enschede. Kortom er zit altijd wel een Primark bij fashionjunks in de buurt.

Opzet en omvang van Primark Den Haag

Primark tekende een huurovereenkomst voor 8000 vierkante meter (1,5 x een voetbalveld) winkel in het gebouw dat tegenover het Haagse stadhuis wordt gebouwd. Primark zal gebruik gaan maken van de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping van het gebouw. Met 8000 vierkante meter wordt het een van de grootste en modernste vestigingen in Nederland. Primark geeft zelf aan de vierkante meters steeds belangrijker te vinden vanwege het enorme success van de keten en de drukte in de winkels. Daarnaast kan het assortiment meegroeien als gevolg van de ruimere opzet.

Openingstijden Primark Den Haag

Als Primark Den Haag haar deuren heeft geopend zal het zich houden aan de gebruikelijke openingstijden in Den Haag. Dat betekent dat de Primark op maandag open zal zijn van 13:00 tot 18:00. Op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:30 tot 18:00. Op donderdag (koopavond) van 9:30 tot 21:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00.