Roberto Cavalli herfst winter 2014-2015

Na meer dan 40 jaar staat designer Roberto Cavalli nog steeds aan het roer van z’n mode imperium. Het constant bedenken van nieuwe ideeen, het opdoen van inspiratie, het lijkt erop dat de modeguru nog steeds geen genoeg krijgt van de kick. En geef ‘m ongelijk! Voor het aankomende winterseizoen liet Roberto Cavalli zich inspireren door energie en wedergeboorte. Of zoals de master himself zegt ‘’Like a Phoenix’’.

Girl on fire

De herfst winter collectie voor 2014 en 2015staat letterlijk in vuur en vlam. De catwalk was opgebouwd in een setting van vuur en regen. Naarmate de temperatuur steeg, betraden de eerste modellen de catwalk in toonaangevende creaties van Roberto Cavalli. Grafische pakken met bijpassende broeken in dezelfde print en laag opgeknoopte zijden shirts. Maar ook motieven met abstracte pauwenveren en items geïnspireerd op de paardensport. Tot slot zagen we militaire invloeden: van knopen tot uniformjassen. Kortom, een veelzijdige collectie waar de echte Fashionjunk wel raad mee weet!

Details

Maar de echte eyecatcher waren de versieringen, de details waar het modehuis zo bekend om staat. Van zilveren studded leren bikerjasjes tot maxi jurken versierd met duizenden blinkende kralen, de expertise van Cavalli was wederom indrukwekkend. Maar ook de accessoires zijn zeker benoemenswaardig. Denk aan lange kettingen voorzien van kwasten en kleine bontkraagjes voor over een gala jurk.

Foto: Flickr