Shapen: make up net als Kim Kardashian

Altijd al willen weten hoe je er net zoals Kim Kardashian eruit kunt zien? Heel easy! Het antwoord op deze prangende vraag is: shapen. Dit make-up fenomeen hebben we al op veel YouTube- vlogs voorbij zien komen. Vandaag vertellen we stap voor stap hoe je het best kunt shapen. Houd je pen en papier gereed!

Benodigdheden

Drie verschillende tinten foundation óf concealer. Een in je eigen huidskleur, eentje die net wat lichter is en een die net was donkerker is. Shapen betekent houdt in dat je je gezicht een andere vorm geeft. Die drie verschillende kleuren foundation/concealer zorgen ervoor dat je mooie dieptes kunt maken. Zo creëer je in een handomdraai mooie jukbeenderen bijvoorbeeld.

Wil je extra kleur? Gebruik dan wat blusher. Het meest natuurlijke effect creëer je met foundation.

Stap 1: reinigen

Voordat je de foundation aanbrengt, moet een eerst je huid reinigen. Voor een goede basis breng je primer of een dagcrème aan. Daarna begin je met een dun laagje foundation; als eerste begin je met de kleur die het meest op je eigen huidskleur lijkt.

Stap 2: foundation

Vervolgens breng je de andere twee kleuren aan zoals op onderstaande afbeelding: 

Shapen: make up net als Kim Kardashian . Alles over shapen: de make-up sensatie van het moment. Er net zo uitzien als Kim Kardashian? Lees alles hier.

Stap 3: Blenden

Om de make-up goed in elkaar over te laten lopen (blenden) is het de bedoeling dat je voorzichtig te werk gaat. Werk stuk voor stuk af, en probeer niet te haasten. De lichte foundation benadrukt de plekken die je wilt accentueren. Dit zijn je voorhoofd, neus, jukbeenderen, kin, het geultje tussen de neus en de bovenlip en tot slot van het oor over de kaak naar de kin. 

Shapen: make up net als Kim Kardashian . Alles over shapen: de make-up sensatie van het moment. Er net zo uitzien als Kim Kardashian? Lees alles hier.

Met de donkere foundation creëer je schaduw en diepte. Dat doe je bij je voorhoofd (langs de haargrens), aan de zijkanten van de neus, onder de jukbeenderen, en tot slot bij de kaak. 

Veel succes!

Geschreven door Aminanta Minte