Smokey eyes maken

Heb je ze altijd al willen hebben die zwoele en populaire smokey eyes, maar weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Lekker opvallende ogen die het goed doen bij veel gelegenheden. Smokey eyes maken is een make-uptechniek, het gaat om de manier waarop je de make-up aanbrengt en niet om de kleur.

We geven je hieronder in een aantal stappen hoe je eenvoudig en snel je eerste smokey eyes maakt.

Kies een kleurschema

Smokey eyes bestaan uit één kleur in verschillende nuances: licht, medium en donker. Kies welke kleur je wilt gebruiken en zoek dan in die kleur drie verschillende nuances oogschaduw van licht naar naar donker.

Begin met de lichte kleur

Kleur je hele ooglid tot en met het wenkbrauwbot met de lichtste oogschaduw in. Gebruik hiervoor een make-up kwast die geschikt is om de make-up mooi te vervagen. Je kunt dit het best doen met een wat dikkere, ronde kwast met uitwaaierende haartjes.

Breng daarna de medium kleur aan

Breng dan de medium kleur aan op het bewegende gedeelte (het midden) van je ooglid. Neem hiervoor een kleinere oogschaduwkwast waarmee je heel precies kunt werken.

Als laatste de donkere kleur

De laatste stap is het aanbrengen van de donkere oogschaduwkleur op het onderste gedeelte, dus vlakbij de wimperrand. Gebruik hiervoor ook een oogschaduwkwast waar je precies mee kunt werken. Zorg er voor dat je de donkere kleur laag voor laag aanbrengt. Bouw de intensiteit van de kleur stukje bij beetje op totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Vervagen

Voor het vervagen gebruik je een blendingbrush om de drie kleurnuances mooi in elkaar te laten overlopen.

Onder het oog

Je kunt de donker kleur oogschaduw ook onder het oog aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwast waar je precies kunt werken, vervagen doe je weer met een blendingbrush.

Afwerking

Werk je smokey eyes af met een lijntje donkere eyeliner langs (en tussen) je wimpers. Mascara op je wimpers maken ze vol en doen ze langer lijken.

Volg de bovenstaande stappen en je zult versteld staan van het resultaat. Je kunt je smokey eyes in elke kleur maken en je zult merken dat na een paar keer het aanbrengen een automatisme wordt. Experimenteer dus met verschillende kleuren naar gelang de expressie die je wilt, zwoel, vrolijk of levendig.