Het Cara Delevingne effect: wenkbrauw transplantatie

Het Britse model Cara Delevingne heeft met haar geweldige set wenkbrauwen gezorgd voor een wedloop op wenkbrauw transplantatie en daarmee een gat in de markt gecreëerd. Wie te veel heeft geplukt aan haar wenkbrauwen en weer terug wil naar een nieuw paar aantrekkelijke borstels kan dus gaan voor een transplantatie.

Cara Delevingne

Cara heeft al meer dan 5.000 trouwe volgelingen op Twitter en heeft met haar uh-may-zing paar wenkbrauwen gezorgd voor een daling in de verkoop van pincetten, maar wel voor een stijging van de verkopen van eyeliners en serums, plus een stijging van 45% van de cosmetische chirurgie. Let wel: een transplantatie kost £ 1.500 (€ 1.875), geen kattenpis dus voor een set nieuwe rupsen.

Waxen = wachten

Te enthousiast epileren en waxen beschadigt het haar vanaf de wortel waardoor wenkbrauwen dun worden en er behoefte ontstaat om te gaan corrigeren.  Men komt er dan achter dat het niet eenvoudig is om terug te keren naar volle wenkbrauwen.

Ik wil meer!

Transform Cosmetic Surgery, de  grootste en meest populaire cosmetische chirurgie provider van Engeland, heeft gemeld dat vragen over de transplantatieprocedure zijn verdubbeld in de afgelopen drie jaar. 70% van de vragen komen van mensen die spijt hebben over het epileren en het volgen van trends. De gemiddelde leeftijd van vrouwen op zoek naar het perfecte paar wenkbrauwen is 30 jaar.

Celebrows

Zelfs de hertogin van Cambridge en model en actrice Keira Knightley hebben weer dikkere wenkbrauwen in een poging om bij te blijven met de nieuwste stijl.

Plukken is mislukken

Denk nog eens goed na voordat je verder gaat met het plukken van je wenkbrauwen.  Het kost aardig wat om terug te komen bij af.  Mooie volle wenkbrauwen zijn weer hot!