Tom Ford herfst/winter collectie 2014

Simpel en opwindend is in het kort gezegd de herfst/winter collectie van Tom Ford. Gestroomlijnde vormen die een afspiegeling zijn van ‘60s modestijl. Middellange rokken en langmouwige tops zonder poespas.

Terug naar de sixties

Tom Ford is gek van Londen en dat komt tot uitdrukking in de ‘60s stijl. Tuniekjurken, kokerrokken met achtersplit om de visnetkousen te tonen, col-jurken, tuniekstijl tops en hooggesloten truien. Zwart was de dominerende kleur in de collectie met hier en daar een dierenprint, leer en bont, iets wat Ford graag gebruikt. In deze collectie dus heel wat minder en meest klassiek en meer om een monochrome kleur wat fleur te geven. 

Modern rodeo

Tom Ford’s Texas origine vertaalde zich in wat werd genoemd modern rodeo. Laarzen met duizelingwekkende hakken, een klassieker uit de cowboy stijl. Cross-lace tops die indiaans Amerikaanse shirts  suggereren en gelaagde rokken die een hint geven in de richting van cowgirls.

Swingend

Fords overdrijving uitte zich in de Nummer 61 outfits (Beyonce remember?) en de fancy vossenbontjas die gedragen werd door het “vurige” model Karen Elson. In het algemeen werd Ford’s collectie gekwalificeerd als eenvoudig maar met een swing die aangeeft dat hij het vak nog steeds duidelijk goed beheerst.

Beeld: flickr