Ikea opent winkel in Marokko

IKEA breidt uit! De woonwinkelketen slaat haar vleugels uit: volgend jaar opent het Zweedse concern zijn eerste winkel in Marokko. Dat meldt het Frans-Marokkaanse vakblad Challenge. 

Tropisch doe-het-zelven

Vorig jaar maakte het bedrijf bekend een winkel te willen openen in de regio Casablanca. Zenata is de definitieve locatie geworden, volgens Retailnews. Zenata is een relatief nieuwe stad tussen Casablanca en Rabat.

IKEA wierf afgelopen zomer personeel voor de Marokkaanse vestiging. De woonwinkelketen creëert daarbij zo’n  driehonderd nieuwe banen en driehonderd indirecte banen.

De winkel in Zenata zal worden geëxploiteerd door Al Homaizi, de franchisepartner van IKEA uit Koeweit. Dat concern beschikt al dertig jaar over de franchiserechten voor IKEA in het Midden-Oosten. 

Wereldwijd

Dit is overigens niet de eerste IKEA in Afrika. Egypte verwelkomde IKEA bijna een jaar geleden de Zweedse woonwinkelgigant in Caïro. Het Zweedse concern beschikt over zo’n 345 winkels in 42 landen. Momenteel zijn er ook plannen om een IKEA filiaal in Hyderabad, India te openen. Of deze winkel er daadwerkelijk komt, is nog niet duidelijk.